Ingezonden persbericht


Optimel van Campina lanceert nieuwe levenswijze: het Optimelisme

Nederland bekijkt het van de Optimelistische kant

Optimel laat iedereen weer positief kijken naar eten, drinken en bewegen


- Optimel van Campina heeft vandaag een nieuwe, optimistische levenswijze gelanceerd: het Optimelisme. Deze positieve kijk op eten, drinken en bewegen helpt iedereen evenwichtiger om te gaan met zijn of haar gewicht. Uit onderzoek van Motivaction in opdracht van Optimel blijkt dat dit evenwicht tegenwoordig ver te zoeken is. 75% van de Nederlanders kan bijvoorbeeld niet meer zonder schuldgevoel genieten van een taartje of bonbons. En 70% komt goede voornemens om meer te bewegen en minder te eten niet na. Optimel vindt het tijd om dit negatieve denkpatroon te doorbreken en heeft daarom het Optimelisme ontwikkeld. Het initiatief werd vandaag feestelijk geïntroduceerd op het Feest der Herkenning in Amsterdam.

Het Optimelisme is een compleet programma dat de consument helpt weer te genieten van eten, drinken en bewegen. Deze zienswijze gaat niet uit van beperkingen, maar helpt op een positieve manier het eigen eet- en beweeggedrag te beïnvloeden om evenwichtig met gewicht om te gaan. Het programma bestaat uit meerdere fases die iedereen op www.optimelisme.nl kan volgen. In de fase die nu start, volgt men een programma met oefeningen waardoor men ervaart hoe door een positieve kijk op eten, drinken en bewegen evenwichtig met gewicht kan worden omgegaan en je dus lekker in je vel kunt zitten.

Kick-off met inspirerende workshops
Het Optimelisme is vandaag feestelijk gelanceerd op het Feest der Herkenning in het Bimhuis in Amsterdam. Op het programma onder leiding van Irene Moors stonden onder meer inspirerende workshops waarin mental coaches de gasten lieten kennismaken met het Optimelisme en een inspirerende proeverij onder leiding van Koos de Laat. Onder de genodigden waren ook de 100 winnaars van de wedstrijd 'Herken jij dat nou ook?' op www.optimel.nl. Bij deze wedstrijd konden de deelnemers aangeven of zij zich herkenden in verschillende situaties: snoepen met een schuldgevoel, geen nee kunnen zeggen tegen iets lekkers, er moeite mee hebben om minder te eten of er als een berg tegenop zien om meer te bewegen. Deze veel voorkomende, vervelende situaties moeten verleden tijd worden met het nieuwe Optimelisme.

Weer genieten van eten
Het programma is ontwikkeld door verschillende deskundigen: een psycholoog, mental coaches, een bewegingsexpert en een diëtist. Gedragspsycholoog Rob Wijsbek is één van hen. "Het Optimelisme sluit aan op de laatste ontwikkelingen in de gedragspsychologie", aldus Wijsbek. "Daarbij draait het om weer grip krijgen op de manier waarop je leeft via focus en bewustwordingsoefeningen. Naar het Optimelisme vertaald betekent dat: je weet weer wat je eet en drinkt en je mag ervan genieten, zonder schuldgevoelens."

Tips en oefeningen
Het Optimelisme is voor iedereen toegankelijk via www.optimelisme.nl. Hier kan iedereen gratis meedoen aan een persoonlijk en interactief programma dat je helpt om op een evenwichtige manier met je gewicht om te gaan. Op deze site vindt de consument unieke en toegankelijke oefeningen die je dat laten ervaren. Ontdek het zelf op www.optimelisme.nl.

Over Optimel
Optimel-producten passen heel goed binnen een Optimelistische levenswijze. Optimel Drink, Yoghurt, Kwark en Vla bieden een optimale combinatie van lekker en gezond. Ze bevatten 0% vet en er is geen suiker aan toegevoegd. Optimel is een merk van Campina. Campina is een internationale coöperatieve onderneming die zich toelegt op de ontwikkeling, productie, verkoop en distributie van zuivel- en zuivelverwante consumentenproducten en hoogwaardige ingrediënten voor de voedings- en farmaceutische industrie.

Campina heeft een jaaromzet van circa ¤ 3,6 miljard met ongeveer 6.800 werknemers. De onderneming bezet topposities in de markten waarin ze actief is met consumentenmerken als Campina, Landliebe en Mona. Daarnaast opereert Campina wereldwijd met de groep Industrial Products. Deze ingrediëntengroep, met de divisie DMV International, is een succesvolle partner voor onder meer de voedingsmiddelen- en farmaceutische industrie.



Ingezonden persbericht