Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland. * District Achterhoek

P E R S B E R I C H T

POLITIEDISTRICT ACHTERHOEK

30 maart 2006

Onderwerp: gordel blijft aandachtspunt

De politie Berkelland heeft donderdag op twee locaties in Eibergen en Ruurlo een verkeerscontrole gehouden, waarbij vooral op de veiligheidsaspecten in het verkeer werd gelet. Opvallend was het groot aantal bestuurders dat geen gordel droeg. Verder was de politie tevreden en werd en een gering aantal bekeuringen uitgeschreven.

Terwijl sinds 1 maart de campagne loopt om kinderen veilig in de gordel en/of het kinderzitje te vervoeren, waren hier geen opmerkingen over. Alle kinderen werden op een veilige wijze in de auto vervoerd en ook hun ouders bleken de zaakjes netjes voor elkaar te hebben. Reden voor de politie om de bekende goochem uit te reiken.

Veel slechter was het gesteld met mensen die even een boodschap gingen doen of onderweg waren in de Achterhoek. 23 bestuurders bleken geen autogordel te dragen en zij zijn hiervoor dan ook bekeurd.

De politie lette vandaag vooral op overtredingen die de veiligheid van bestuurders en overige verkeersdeelnemers in gevaar konden brengen. Doelstelling is namelijk om het aantal ongevallen en gewonden in het verkeer naar beneden te krijgen.

Naast de draagplicht van de autogordel werd er gelet op snelheid, rijden door rood licht, rijden zonder helm op de brommer en het niet handsfree telefoneren in de auto. Hiervoor werden in totaal 12 bekeuringen uitgeschreven, waarbij ook het aantal niet handsfree bellende bestuurders (5) opvallend was.

Ondanks deze twee negatieve uitschieters was de politie tevreden over de verkeers-gedragingen.

De controles werden door 15 agenten uitgevoerd die op de Burgemeester Wilhelmweg in Eibergen en de Barchemseweg in Ruurlo controleposten hadden ingericht.

Bij de controle werd nog één jongeman aangehouden die geen rijbewijs bleek te hebben.

Einde bericht

Nadere informatie: Bureau Communicatie Persvoorlichting Anton de Ronde 055 - 548 60 52

---- --