Socialistische Partij

Klachtenafhandeling Schiphol moet verbeteren

30-03-2006 * In antwoord op vragen van SP-Kamerlid Arda Gerkens geeft staatssecretaris Schultz (Verkeer) aan dat er beter omgegaan moet worden met de klachten over Schiphol. Schultz zal gaan zorgen voor een betere bekendheid van het Informatie en Klachtenbureau. Daarnaast zoekt ze naar mogelijkheden om klachten ook echt te gaan behandelen in plaats van enkel te registreren.

Gerkens had de vragen gesteld omdat de klachten rondom Schiphol in 2005 licht waren afgenomen, terwijl er veel signalen zijn dat de overlast juist toeneemt. Gerkens: "Veel mensen zijn moe van het klagen aangezien er toch niets met de klachten gedaan wordt. Daarnaast is het klachtenmeldpunt bij veel omwonenden nog onbekend. Gelukkig erkent de staatssecretaris dit nu ook en belooft ze verbeteringen."

De inventarisatie van de klachten over Schiphol wordt gedaan door de Commissie Regionaal Overleg Schiphol (CROS). Zij doen echter niets anders met de klachten dan deze in kaart te brengen. De SP vindt dat de klachten moeten worden afgehandeld. De staatssecretaris zegt dit klachtenmanagement nu toe en zal hierover in overleg met de CROS treden.