Politie Gelderland-Zuid

Getuigen moord Sévèke melden zich bij Omroep Gelderland

Nijmegen, 30-03-2006 o De politie wil graag in contact komen met mensen die zich bij Omroep Gelderland hebben gemeld en hen verteld hebben geen sms-je van de politie hebben ontvangen.

Deze sms-bom van ongeveer 3000 berichten is op dinsdagmiddag 21 maart rond 16.00 uur in één keer verzonden aan mensen die dinsdagavond 15 november rond 21.00 uur in het centrum van Nijmegen waren. Dat was de avond dat Louis Sévèke op de hoek van de Van Welderenstraat met de Eilbrachtstraat werd vermoord .

De politie verbaast zich over het feit dat "meerdere mensen aan Radio en TV-Gelderland hebben laten weten dat zij op het moment van de moord in de buurt gebeld hebben, maar dat zij geen sms hebben ontvangen".

Ondertussen is het politieteam dat deze moord onderzoekt nog op zoek naar 15 getuigen. Zij hebben zich nog niet gemeld, ondanks alle oproepen via dat sms-bericht, de media, het programma van de AVRO, Opspoing Verzocht en via de politiesite www.politie.nl.

Van alle personen die de avond dat Louis Sévèke werd vermoord in het centrum van Nijmegenaren waren en hun telefoon hebben gebruikt is een registratie opgevraagd. De dubbele telefoonnummers zijn er uitgehaald. Vervolgens is dat aantal nog weer verder verkleind met de GSM-nummers van mensen die zich inmiddels wel bij de politie hadden gemeld en die ook hun GSM-nummer hebben bekend gemaakt. Daarna heeft de politie de tijd teruggebracht van 20.30 uur tot 21.15 uur. Dat had tot resultaat dat er ongeveer 3000 telefoonnummers overbleven. Aan hen is vervolgens het sms-bericht verzonden.

Mocht het zo zijn dat er mensen zijn die desondanks geen sms-bericht van de politie hebben ontvangen, dan wil de politie alsnog graag met deze mensen in contact komen. Zij worden verzocht te bellen naar 024 - 327 6000.