LTO Noord

Persbericht: Aad van Dijk voorzitter LTO Noord Glaskracht

Bestuur kiest voorzitter vakorgaan glastuinbouw

De heer Aad van Dijk (58) uit Harmelen (gem. Woerden) is de nieuwe voorzitter van LTO Noord Glaskracht. Afgevaardigden van de tien secties glastuinbouw binnen LTO Noord Glaskracht hebben hem vanmiddag unaniem gekozen als opvolger van Nico Stijger, die tijdelijk het voorzitterschap heeft waargenomen.

Van Dijk is directeur van een paprikabedrijf in Harmelen en heeft een lange staat van dienst als bestuurder van diverse tuinbouw- en afzetorganisaties. Hij is sinds 1996 voorzitter Glastuinbouw in de provincie Utrecht en sinds vorig najaar tevens bestuurslid van LTO Glaskracht Nederland. Van Dijk is voorts voorzitter van de Rabobank Nedersticht.

LTO Noord Glaskracht

LTO Noord en Glaskracht zijn eind december een samenwerkingsvorm aangegaan met het doel de krachten te bundelen voor de belangenbehartiging van de glastuinbouw. Deze samenwerking krijgt vorm vanuit de regioâs via tien secties. Uit elke sectie wordt een afgevaardigde gekozen voor LTO Noord Glaskracht. Aad van Dijk is vanaf vandaag voorzitter van deze vakgroep en tevens afgevaardigde voor LTO Glaskracht Nederland. De secties van LTO Noord Glastuinbouw kozen vanmiddag naast Van Dijk nog twee bestuurders als hun vertegenwoordigers in de landelijke vakgroep: de heren Henk Kolbach (Gelderland West) en Paul Steijn (Westland).

LTO Noord ledenraad

De sector tuinbouw heeft vier vertegenwoordigers in de ledenraad van LTO Noord. Tot op heden waren dit de heren Gerard Schrijver, Nico Stijger, Theo Groen en Wim Dingemans. Daar Schrijver en Stijger niet langer als bestuurder in de secties vertegenwoordigd zijn, heeft de vakgroep vandaag de heren Henk Gertsen (Gelderland Oost) en Paul Steijn gekozen als afgevaardigde in de ledenraad van LTO Noord die donderdag 30 maart a.s. vergadert.

Dinsdag 21 maart 2006