Algemene Rekenkamer

Algemene Rekenkamer

- 22 maart 2006 -

Verslag 2005, Terugblik 2006, Grip op informatievoorziening

Uitnodiging voor een lunch met college van de Algemene Rekenkamer

Op donderdag 30 maart 2006 publiceert de Algemene Rekenkamer het Verslag 2005 en zeven terugblikrapporten. Ook verschijnt op 30 maart het rapport Grip op informatievoorziening. IT-governance bij ministeries.

Het college en de secretaris van de Algemene Rekenkamer nodigen u uit om tijdens een lunch op 30 maart van 12.30 uur tot 13.30 uur van gedachten te wisselen over deze publicaties. De bijeenkomst vindt plaats bij de Algemene Rekenkamer aan het Lange Voorhout 8 in Den Haag.

Het liefst vernemen we uiterlijk dinsdag 28 maart of u van deze uitnodiging gebruik maakt en wie we kunnen verwachten. U kunt zich telefonisch of per email aanmelden bij Joke den Dulk, 070-3424400, j.dendulk@rekenkamer.nl

NB De bijeenkomst is alleen toegankelijk voor de pers.

Met het rapport Grip op informatievoorziening wil de Algemene Rekenkamer de discussie over IT-governance een impuls geven. Doel is een informatievoorziening tot stand te brengen die het mogelijk maakt dat de overheid effectief en ketenbewust functioneert en optimaal presteert. Naar aanleiding van een onderzoek bij de ministeries van EZ en van SZW heeft de Rekenkamer een instrument voor IT-governance ontwikkeld.

De Terugblik 2006 is een Terugblik op zeven onderzoeken die eerder zijn verschenen. Bekeken is in hoeverre de ministeries onze aanbevelingen opvolgen en hun toezeggingen nakomen.

Het gaat om de volgende rapporten:

· Doelmatigheidsinformatie in begroting en jaarverslag. Terugblik 2006. · Zicht op taakuitvoering politie. Terugblik 2006. · Convenanten uitgaansgeweld. Terugblik 2006. · Preventieve gezondheidszorg. Terugblik 2006. · Accijnzen op minerale oliën: Toezicht doorgelicht. Terugblik 2006. · Zicht op prestaties Autoriteit Financiële markten. Terugblik 2006. · Zorg voor verslaafden. Terugblik 2006.

Exemplaren van het Verslag 2005, het rapport Grip op informatievoorziening. IT-governance bij ministeries, de terugblikrapporten en de bijbehorende persberichten zijn op 30 maart vanaf 9.00 uur af te halen aan het Lange Voorhout 8 in Den Haag.

Voor het rapport Grip op informatievoorziening. IT-governance bij ministeries geldt een embargo. Hierover kan niet worden gepubliceerd totdat de Algemene Rekenkamer het rapport aan de Tweede Kamer heeft gepresenteerd. Het embargo geldt daarom tot donderdag 30 maart 10.00 uur. Het rapport staat vanaf dat tijdstip ook op www.rekenkamer.nl.



Algemene Rekenkamer