Persbericht

Datum: 17 maart 2005

Jongerendebat "Waar geloof jij in?"

Young Vision, het jongerenpanel van Amersfoort, organiseert op donderdagavond 30 maart 2006 een jongerendebat voor jongeren in de leeftijd van 14 tot 23 jaar, met als titel: "Waar geloof jij in?". Het debat wordt gehouden in Zandfoort aan de Eem, aan Kleine Koppel 20/21 in Amersfoort. Om 19.00 uur start het debat. Mimoun Ouled Radi is gespreksleider. Mimoun is bekend van de film Shouf Shouf Habibi. Tijdens het debat zal gesproken worden over religie.

Religie
Veel jongeren hebben een mening over religie. Ook zitten jongeren in deze levensfase zitten met vele vragen. Om een identiteit te ontwikkelen, is het nadenken over levensvragen als 'wat wil ik bereiken?' of 'Waarom besta ik?' van belang. Jongeren met een andere etnische achtergrond worden geconfronteerd met religieuze normen en waarden uit twee culturen. Uiteindelijk moeten zij voor zichzelf een keuze maken, waarin zij zelf geloven en waar zij achter staan. Ook is religie een actueel thema gezien de rellen die zijn ontstaan in diverse landen rondom de cartoon van de profeet Mohammed.

Hoewel iedereen een mening heeft over diverse religies, is er veel onbekendheid over de verschillende geloofsovertuigingen. Op deze avond willen we naast de islam en het christendom ook over andere religies spreken. Jongeren kunnen aangeven waar zij persoonlijk in geloven of waarom ze helemaal geen geloof aanhangen. Er is ruimte voor persoonlijke ervaringen en argumenten waarom zij een bepaalde religie aanhangen. We hopen dat er een dialoog tussen de jongeren ontstaat en niet een wij -zij discussie. Ons doel is dat jongeren meer begrip krijgen voor andere zienswijzen, andere geloofsovertuigingen. Ook krijgen jongeren de kans om hun eigen mening te vormen, door aandachtig te luisteren en vervolgens te beoordelen wat hen persoonlijk aanspreekt.

Vertegenwoordigers van (religieuze) organisaties zijn welkom, maar dienen zich voorafgaand aan te melden via tamarajongerenpanel@gmail.com. Voor meer informatie over Young Vision of over de debatten, check de website www.youngvision.nl of mail bovengenoemd adres.

Young Vision
Young Vision is het jongerenpanel van Amersfoort. Het panel wil een brug slaan tussen wensen van jongeren en organisaties die in de realisatie van plannen een rol spelen, zoals gemeente, ondernemers, maatschappelijke instellingen etc..