Ingezonden persbericht


GALERIE DE HUISKAMER = FRANEKEREIND 10 = HARLINGEN

OPENINGS EXPOSITIE 2006
VAN 30 MAART TOT EN MET 14 MEI

Galerie De Huiskamer in Harlingen gaat per 30 maart weer open. Na deze winterperiode zal de openings- expositie starten met kunstenaars uit het westen en het noorden. Ook dit jaar heeft deze galerie om de 6 weken een nieuwe expositie met bekende en nieuwe kunstenaars, altijd met een andere uitstraling.

Lieke Vreede, grafiek. Opleiding aan de Academie van Beeldende Kunst in Enschede en als docente verbonden aan Grafisch Centrum Groningen. Zij combineert droge naald en gebeten ets technieken en exposeert haar werk regelmatig, o.a. bij Galerie Petit in Amsterdam.

Sasja Wagenaar, schilderijen.Zij begon al op haar 10e jaar met schildersles bij Nadine Slot-Paalberg en deed de Academie voor Beeldende Vorming in Amsterdam. Haar schilderijen, voornamelijk stillevens en bloemen zijn tijdloos en balanceren tussen realiteit en vertekende waarheid. O.a. exposeerde zij met veel succes op het Holland Art Fair in Den Haag .

Lucas Klein, beeldhouwer. Opleiding ABK Minerva Groningen. Het opvallendst in zijn werk is wellicht de symmetrie en de afkeer van bedachte en gekunstelde vormgeving. Lyrisch abstract, zo zou je de strak gepolijste stenen en houten beelden kunnen betitelen. Diverse monumentale werken van hem staan o.a. in Hoogezand - Joods monument, Appingedam en Baarn.

De galerie wordt weer een kompleet geheel, door sfeervolle composities met beelden, sierraden, unicaglas en keramiek en kunt u al deze kunstvormen ervaren in een strakke maar toch informele sfeer. De openingstijden zijn do - vr - za en de eerste en laatste zondag van de maand steeds van 13.00 tot 17.00 uur. Voor meer informatie zie www.galeriedehuidkamer.nl en / of www.kunstaandekust.nl


---- --