Gemeente Winterswijk


27-03-2006

Raad vergadert over milieuprogramma 2006

Winterswijk - Op donderdag 30 maart vergadert de gemeenteraad onder andere over het milieuprogramma 2006. De vergadering begint om 19.30 uur. De vergadering is openbaar en vindt plaats in de raadzaal aan het Mevr. Kuipers Rietbergplein 1.

De gemeente is verplicht om ieder jaar een milieuprogramma op te stellen. In dit programma staat hoe de gemeente uitvoering geeft aan de wettelijke milieutaken en de financiële gevolgen daarvan. Het gaat hierbij om bijvoorbeeld de afgifte, controle en handhaving van milieuvergunningen van agrarische en industriële bedrijven, de inzameling van huishoudelijk afval en uitvoering van het Gemeentelijk Rioleringsplan. Maar ook zaken als de uitvoering van het bodembeleidsplan, het geluidsbesluit, het Besluit Luchtkwaliteit en het verkeers- en vervoersplan maken onderdeel uit van het programma. Evenals de ontwikkeling van bestemmingsplannen en projecten op het gebied van externe veiligheid en handhaving.
In 2003 heeft de raad besloten om alleen de wettelijke taken uit te voeren. Dit milieuprogramma beperkt zich dan ook tot deze wettelijke taken. De raad wordt voorgesteld het milieuprogramma vast te stellen.