Politie Twente

Onderwerpen in Onder de Loep van donderdag 30 maart 2006. (1e uitzending 18.21 uur (daarna herhalingen om de twee uur tot vrijdagmorgen 09.21 uur).

. Enschede:
Vrijdag 3 maart jl. werd een 83 jr. Enschedese mevrouw op de Bontweverij in Enschede door een passerende fietser omver gereden. Het vermoeden bestaat dat dit opzettelijk is gedaan. De fietser liet het slachtoffer in hulpeloze toestand achter, die twee ribben bleek te hebben gebroken. Van het gebeuren is een reconstructie gemaakt, waarbij een duidelijk signalement van de fietser wordt gegeven.

. Oldenzaal:
Dinsdagmorgen 21 maart werd een 20 jr. Oldenzaalse op het Stationsplein in haar woonplaats overvallen en beroofd. Het slachtoffer liep hierbij diverse kneuzingen op en letsel in haar gezicht. Op de plek van de overval wordt uitleg gegeven over dit voorval en wordt een goed signalement van de dader verteld.

. Enschede:
Op het afdelingsbureau Enschede-West zijn in de loop der tijd een viertal trouwringen met inscriptie achtergebleven. Van deze trouwringen is geen eigenaar dan wel eigenaresse bekend. In de uitzending worden de ringen met inscriptie getoond.

. Zwolle:
Tijdens de afgelopen carnaval, op zaterdagavond 25 februari, raakte een Zwollenaar ernstig gewond. Na een woordenwisseling en een handgemeen met een passerende automobilist, op de kruising Hoogstraat/ Pannenkoekendijk, werd hij tweemaal met een mes gestoken. De onbekende bestuurder ging er vandoor, de politie roept getuigen op zich te melden.

. IJsselland:
De politie IJsselland onderzoekt momenteel een aantal kerkinbraken. Daarvoor is een man aangehouden die zich landelijk met deze diefstallen bezighield. Bij hem werden enkele statenbijbels gevonden. Van één bijbel is de herkomst niet bekend. In het programma worden daarvan foto's getoond. Mogelijk dat iemand weet waar de bijbel vandaan komt.

. Deventer:
Uit de stalling van het ROC-Aventus aan de Snipperlingsdijk werd op vrijdag 20 januari jl. een bromfiets gestolen. Van de bromfietsdief worden bewakingsbeelden getoond, mogelijk dat getuigen meer over de man kunnen vertellen.

. Zwolle:
In de nacht van 22 op 23 februari jl.werd ingebroken in de Vodafoonwinkel aan de Thomas à Kempisstraat. Daar werd een geldbedrag buitgemaakt en een forse schade aangericht. Van de inbraak zijn bewakingsbeelden en mogelijk dat getuigen meer kunnen vertellen over de drie mannen die hiervoor verantwoordelijk zijn.

Tips kunnen in deze uitzending gegeven worden via het gratis nummer: 0800-4555555.
Eventueel anoniem via Bel M 0800-7000.

-----------------------

( Twente-IJsselland

"Onder de loep"

Politieproducer:: ............... Secretariaat OM: 038-4962134 (Tineke Zwart)


---- --