Aalberts Industries

datum 30 maart 2006

Aalberts Industries versterkt positie in Spaanse gasmarkt

Aalberts Industries N.V., met activiteiten op het gebied van Industrial Services en Flow Control, neemt het in Madrid gevestigde Pemag, S.A. over.

Pemag is gespecialiseerd in complexe distributiesystemen voor gas zowel voor klein- als groot- verbruikers. Met een omzet van circa Eur 4 miljoen is Pemag een van de belangrijkste leveranciers voor gassystemen in Spanje, met name in de regio Madrid. De klantenkring van Pemag bestaat voornamelijk uit de grote utiliteits- (gas)- en installatiebedrijven.

Het zittende management zal aan de onderneming verbonden blijven.

De overname van Pemag past in het streven van Aalberts Industries om haar positie in de belangrijke utiliteitssector te vergroten. Pemag zal nauw gaan samenwerken met het eveneens in Madrid gevestigde Hidroaplicaciones, dat voornamelijk gespecialiseerd is in distributiesystemen voor de waterleidingbedrijven maar in beperkte omvang ook gassystemen levert. Gezamenlijk zullen de bedrijven een breed productenpakket kunnen aanbieden in de sterk groeiende Spaanse utiliteitsmarkt.

Door de samenwerking met andere bedrijven in de groep, onder meer Raufoss (Noorwegen), HSF (Nederland) en Seppelfricke (Duitsland), wordt ook de marktpositie in de Europese utiliteitsmarkt versterkt en speelt Aalberts Industries in op de verwachte internationale consolidatie in deze markt.

De acquisitie maakt deel uit van de strategie van Aalberts Industries om naast de uitbouw van de sterke marktpositie in basis (Flow Control)producten ook actief te zijn in aanvullende, hoogwaardige niches.

De resultaten van Pemag zullen vanaf 1 april in de consolidatie worden opgenomen en direct bijdragen aan de groei van de winst per aandeel.

In de afgelopen dagen is de eerder dit jaar aangekondigde overname van het Franse Comap formeel afgerond. De resultaten van Comap zullen vanaf 1 maart 2006 in de consolidatie worden opgenomen.

Voor meer informatie over Pemag: www.pemag.es
Aalberts Industries N.V. Sande nburgerlaan 4 3947 CS Langbroek Postbus 11 3940 AA Doorn Nederland Handelsregister Utrecht nr 30089954 (t) +31 (0)343 565080 (f) +31 (0)343 565081 ABN AMRO Bank nr 41.97.88.573 (e) info@aalberts.nl (w) www.aalberts.nl BTW-nr NL005850897B06

meer informatie bij J. Aalberts
e-mail info@aalberts.nl telefoon +31 (0)343 565 080


---- --