Gemeente Eindhoven

witruimte
Persbericht 30 maart 2006, no. 96

Werkzaamheden Orpheuslaan en Agamemnonlaan

Maandag 20 maart jongstleden is de gemeente gestart met de voorbereidende werkzaamheden aan de Agamemnonlaan en Orpheuslaan.

Bij hevige regenval komt een gedeelte van de J.F. Kennedylaan onder water te staan door een slechte waterafvoer. Dit probleem wil de gemeente aanpakken door een afvoerriool aan te leggen dat loopt vanaf de Kennedylaan, via de Orpheuslaan en de Agamemnonlaan, naar de Oude Gracht. Ook worden tijdens deze werkzaamheden aanpassingen verricht aan de Ds. Th. Fliednerstraat. Hier wordt het kruispunt aangepast om een verkeersregelinstallatie (VRI) te installeren. Aansluitend wordt het overige deel van de Ds. Th. Fliednerstraat heringericht.

Het rioolwerk start aan de oude gracht en via de Agamemnonlaan wordt er gewerkt richting de Orpheuslaan. De werkzaamheden in de Agamemnonlaan duren ongeveer tot half mei. Tegelijkertijd zullen er werkzaamheden aan gas- en waterleiding worden uitgevoerd. Daarna wordt gestart met de werkzaamheden in de Orpheuslaan, hiervoor is het noodzakelijk dat deze weg twee weken ter hoogte van de kruising wordt afgesloten.

Het riool wordt in de berm aangelegd en de aanleg duurt ongeveer zeven weken. Hiervoor zal tijdelijk de zuidelijke rijbaan van de Orpheuslaan tussen de Ds. Th. Fliednerstraat en de Muzenlaan tijdelijk worden afgezet. Hier wordt het éénrichtingsverkeer vanuit de Muzenlaan richting de Ds. Th. Fliednerstraat. Verkeer uit de andere richting wordt omgeleid via de Amazonelaan - Aeneaslaan - Muzenlaan.

Aansluitend zal de gedeeltelijke reconstructie van de Th. Fliednerstraat worden uitgevoerd. Deze werkzaamheden starten na de bouwvak en duren ongeveer een maand. Het overige deel van de Ds. Th. Fliednerstraat zal aansluitend worden heringericht. contactgegevens

Bezoekadres:

Stadskantoor
Stadhuisplein 10
tel. 040-238 92 22

Postadres:

Postbus 90150,
5600 RB, Eindhoven

Klanten-
ContactCentrum

tel. 040-238 60 00
Of stuur een e-mail.
functies

(c) 2006 Gemeente Eindhoven