Gemeente Dinkelland

PERSBERICHT

Van: Birgit Boode
Datum: 28 maart 2006
Betreft: College en Oude Tijdhof tekenen intentieovereenkomst

College en Oude Tijdhof tekenen intentieovereenkomst

Het college van B&W van de gemeente Dinkelland heeft ingestemd met een nader onderzoek naar de mogelijkheid om een discotheek te realiseren op het perceel 'Wubbenhof' in Denekamp. De gemeente Dinkelland en de heer Oude Tijdhof, de initiatiefnemer voor het realiseren van en discotheek op deze plek, hebben de intentie uitgesproken om met een gezamenlijke inspanning te komen tot realisatie van een multifunctioneel uitgaanscentrum. Om dit vast te leggen is een intentieovereenkomst getekend.

Toelichting

In Denekamp was vele jaren discotheek 'de Kul' gevestigd, een in de hele regio bekende uitgaansgelegenheid. Met het sluiten van de discotheek is de jeugd van Denekamp en omgeving voor een dergelijke uitgaansgelegenheid aangewezen op voorzieningen elders. Dit wordt als een gemis ervaren.

Voorzieningen van een dergelijke omvang passen niet meer in een dorps- of stadscentrum vanwege de grootte en de beheersbaarheid van de randverschijnselen. Deze randverschijnselen houden verband met openbare orde en veiligheid, bereikbaarheid, parkeren en milieuproblemen. Dit is ook de reden waarom aan pogingen om een zodanige nieuwe uitgaansgelegenheid in het centrum van Denekamp te realiseren, geen medewerking kon worden verleend, ondanks de onderkende behoefte.

Aangezien het initiatief om een discotheek in Denekamp te realiseren, voorziet in een duidelijke behoefte en de locatie Wubbenhof in enkele opzichten nu al als geschikt kan worden aangemerkt, heeft de gemeente Dinkelland de intentie uitgesproken om zich samen met de heer Oude Tijdhof in te spannen om het realiseren van een multifunctioneel uitgaanscentrum in Denekamp mogelijk te maken. Dit is vastgelegd in een intentieovereenkomst.

Locatiekeuze

Het perceel 'Wubbenhof' heeft wel de bestemming 'horeca' maar het exploiteren van een discotheek is hierin niet inbegrepen. In enkele opzichten kan deze locatie wel als geschikt worden aangemerkt. Ten aanzien van bereikbaarheid en de openbare orde en veiligheid (aansluiting op de randweg en de Oldenzaalsestraat en een horecaconvenant) zijn er voldoende mogelijkheden en maatregelen voorhanden die de locatie geschikt maken voor de vestiging van een discotheek. De benodigde ruimte voor parkeren lijkt voorhanden, maar nader onderzoek is nodig.

Aangezien het perceel gelegen is bij de entree van Denekamp en hiermee dus een visitekaartje vormt voor Denekamp en gezien het feit dat het perceel aan de rand van een als waardevol aangemerkt stuk buitengebied ligt, zullen op het gebied van beeldkwaliteit en landschappelijke inpassing hoge eisen worden gesteld.

Evenals met Dancing Bruins en Disco Dancing Tijs, zal ook met de heer Oude Tijdhof een horecaconvenant worden afgesloten, waarin onder meer wordt ingegaan op de volgende onderwerpen:

Toelatingsbeleid/huisregels

Sluitingstijden en maatregelen bij sluitingstijden

Alcoholgebruik

Onderhoud omgeving

Uriniors

Parkeren

Sanctiebeleid (gemeente)

Toezicht (politie)

Vaste aanspreekpunten (alle partijen)


---

Mededelingen voor de redactie:

Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met burgemeester Willeme op telefoonnummer 0541-854 108.


---- --