Roto Smeets de Boer NV

PERSBERICHT

RSDB EN SANOMA UITGEVERS TEKENEN SAMENWERKINGSOVEREENKOMST

RSDB maakt bekend dat zij een nieuwe, langjarige overeenkomst heeft getekend met Sanoma Uitgevers.

Afgelopen jaar expireerde de bestaande overeenkomst tussen RSDB en Sanoma Uitgevers. Deze overeenkomst dateerde uit 1993, toen VNU afscheid nam van haar Grafische divisie. VNU Tijdschriften Groep werd in 2001 overgenomen door Sanoma WSOY.

In de loop der jaren is Sanoma Uitgevers naast het laten drukken van zo'n 50 titels deels ook van het brede dienstenpalet van RSDB gebruik gaan maken.

Bij de onderhandeling over vernieuwing van de overeenkomst heeft Sanoma Uitgevers er de voorkeur aan gegeven alle diensten die afgenomen worden in één overeenkomst met 'service level agreement' onder te brengen. De diensten van beide business lines van RSDB, Print Productions en Marketing Communications, vallen daarmee onder de nieuwe overeenkomst.

Bij de start van deze nieuwe overeenkomst zijn meerjarige contracten ondertekend voor het drukken en afwerken van 21 titels. Contracten van 12 titels, waaronder Cosmopolitan, Nieuwe Revu en Sportweek die in 2005 verliepen zijn verlengd. Daarnaast zijn 9 nieuwe titels gegund, waaronder Flair, Kijk en Ouders van Nu. RSDB ziet dit als een bevestiging van het vertrouwen dat Sanoma Uitgevers stelt in haar relatie.

Hilversum, 30 maart 2006

RSDB NV
Raad van Bestuur

Voor nadere informatie:
RSDB: Hans de Jong, John Caris tel. 035 - 625 86 03

Profielen:

Sanoma Uitgevers maakt onderdeel uit van Sanoma Magazines, een divisie van Sanoma WSOY, het Finse mediaconcern , dat in twaalf Europese landen publiekstijdschriften uitgeeft. Sanoma Uitgevers, gevestigd in Hoofddorp, geeft 75 tijdschriften uit en is de grootste creatieve werkgever van Nederland op het gebied van infotainment.

RSDB NV is opgenomen in de notering van Euronext als NextPrime onderneming met Amsterdam als marktingang. RSDB is een organisatie van dienstverlenende ondernemingen die zijn ondergebracht in twee business lines: Print Productions - gericht op het efficiënt vervaardigen van full service rotatiedrukwerk en Marketing Communications - gericht op het optimaal faciliteren van het 'eigen communicatiekanaal' van opdrachtgevers door middel van effectieve, cross-media communicatieconcepten.