Gemeente Tilburg

Datum
30 maart 2006

Culturele manifestatie in Tilburg

Raamplan gereed, ondertekening intentieverklaring in mei

Tilburg heeft de eerste stap gezet voor de organisatie van een periodiek terugkerende culturele manifestatie. Een moment waarop culturele instellingen en onderwijsinstellingen gezamenlijk het culturele en artistieke aanbod van de stad presenteren aan bewoners en bezoekers. Wethouder Hugo Backx (Cultuur): "Met een tot de verbeelding sprekende programmering en goede promotie wordt Tilburg in de landelijke schijnwerpers gezet als een boeiende stad van 'KunstenMakers'. Behalve het tonen van het culturele en artistieke vermogen van Tilburg, willen we met de manifestatie ook het publieksbereik en de bekendheid van het culturele aanbod van Tilburg vergroten". De eerste manifestatie wordt gehouden in 2007. De culturele manifestatie is een van de speerpunten van het cultuurbeleid 'KunstenMakers' van de gemeente.

Samenwerking
Om de manifestatie te realiseren heeft de gemeente intensief samengewerkt met grote culturele instellingen in de stad. Sonax, bureau voor kunst en cultuur, heeft de ambitie van de gemeente uitgewerkt in een raamplan. Sonax presenteert een formule waarin het 'maken', datgene waarmee Tilburg zich onderscheidt van andere steden, centraal staat. Bij de verdere uitwerking van het plan zal de onlangs aangestelde cultuurmakelaar een belangrijke rol spelen. "Alle betrokken partijen staan volledig achter het raamplan. Om dat extra kracht bij te zetten wordt begin mei een intentieverklaring ondertekend", aldus wethouder Backx. Theaters Tilburg, Mundial Productions, Audaux Textielmuseum Tilburg, 013 popcentrum, Factorium Tilburg, Fontys Hogeschool voor de Kunsten, Openbare Bibliotheek Tilburg, Stichting Amateurkunst Tilburg, De NWE vorst, Paradox, Cultuur in School Tilburg, CAST, Nederlands Instituut voor Animatiefilm, De Pont, De Muze en Universiteit van Tilburg / Studium Generale zullen naast de gemeente Tilburg de intentieverklaring ondertekenen. Op basis van de intentieverklaring wordt het proces gestart om de culturele manifestatie te realiseren met álle cultuuraanbieders en makers in de stad.

Voor de pers:
Theun van den Boer, Bestuurswoordvoering, telefoon 013 542 88 19 Stephanie Peters, Themacommunicatie, telefoon 013 542 86 77


---- --