Gemeente Tilburg

Datum
30 maart 2006

Alcohol en drugsverbod op Stuivesantplein

Van april tot en met september 2006 geldt op het Stuivesantplein tussen 20.00 uur en 08.00 uur een verbod op het gebruik van alcohol en drugs.

In de periode van 1april tot en met 30 september 2006 is het verboden om tussen 20.00 uur en 08.00 uur alcohol en/of drugs te gebruiken op en rond het Stuivesantplein. Deze preventieve maatregelen moet de overlast door groepen jongeren die in de avonduren en de nacht op het plein rondhangen verminderen. Vanaf 1 april is het verboden om op het plein of de weg alcoholhoudende drank of drugs te gebruiken, bij zich te hebben en/of te verhandelen. Daarnaast is het verboden drinkglazen of flessen bij zich te hebben.

Ook in 2005 was in dezelfde periode een alcohol en drugsverbod geldig op het Stuivesantplein. De resultaten van deze aanpak bleken erg succesvol. Op verzoek van politie, opbouwwerk, jongerenwerk en de beheergroep Stuivesantplein heeft de gemeente besloten het verbod voor de komende zomer opnieuw in te voeren. Uit de evaluatie van het verbod in 2005 blijkt dat het aantal overlastmeldingen bij de politie beduidend lager was dan in 2004. Helaas werd er in 2005 wel vaker melding gemaakt van bromfietsers op het plein. Ook voor bromfietsers is het plein verboden gebied.

Beheergroep

Naar aanleiding van de problemen is er sinds een aantal jaren een beheergroep Stuivesantplein actief. De beheergroep bestaat uit een aantal betrokken bewoners die zich met name richten op het beheer van het plein en de speeltuin. De groep geeft ook onregelmatigheden door aan politie en gemeente. Ook is er een pleinbeheerder aangesteld.

Het gebied

Op de achterzijde van deze brief vindt u een tekening van het gebied rond het Stuivesantplein waar het verbod geldig is.

Meer informatie?
Heeft u naar aanleiding van deze bewonersbrief nog vragen of opmerkingen, dan kunt u contact opnemen met Piet Kolen, projectleider bij de gemeente Tilburg. Hij is bereikbaar op 013 542 8738 of per mail piet.kolen@tilburg.nl


---- --