Geert en Tonny van Hees geselecteerd als Autotrack.nl-Team

voor deelname aan de KIA Driving Experience 2006

OSS, 20060330 -- Op zaterdag 4 maart 2006 was de spanning te snijden te Zoetermeer. Daar streden achttien teams om hun deelname aan de KIA Driving Experience 2006, een tocht van meer dan 4.000 kilometer naar de Picos de Europa in Noord-Spanje. De teams waren geselecteerd uit duizenden inschrijvingen. Tijdens de selectiedag moest de organisatie uiteindelijk bepalen welke zes teams er op 8 april a.s. daadwerkelijk vertrekken. De broers Geert en Tonny van Hees uit Oss zetten zo'n overtuigende prestatie neer, dat zij zijn uitgekozen om als Autotrack.nl-team deel te nemen aan de KIA Driving Experience 2006.


Geert en Tonny van Hees schreven zich eerder dit jaar, via Autotrack.nl, in voor de tocht. Geert, in het dagelijks leven Vluchtleider bij de Koninklijke Luchtmacht, en Tonny, Algemeen Directeur van de Vanga Groep in Oss, hebben iets met auto's en organiseren jaarlijks dé toertocht voor klassieke voertuigen 'Oss on Classic Wheels' (www.oocw.nl). Het negendaagse avontuur in een KIA Sorento of Sportage leek ze dan ook fantastisch. Als één van de weinige gelukkigen gaan zij de tocht van hun leven maken en vertegenwoordigen zij Autotrack.nl in de KIA Driving Experience 2006.

"We hadden het eigenlijk helemaal niet verwacht", aldus een verraste Geert van Hees. "De kans dat je daadwerkelijk mee mag is natuurlijk heel klein". Tonny voegt eraan toe: "Toen we na de loodzware selectiedag te horen kregen dat we mee mogen, moesten we wel even wennen aan het idee. Het was een hele gezellige dag en de sfeer tussen de verschillende teams was erg goed. Maar toen aan het einde van de dag de bekendmaking van de uitslag naderde, was de spanning om te snijden. Iedereen wilde natuurlijk dolgraag mee. Toen wij onze namen hoorden wisten we het: Wij gaan mee naar de Picos de Europa!".

Gedurende negen dagen wordt een tocht afgelegd van ruim 4.000 kilometer. De equipes vertrekken vanuit KIA World in Utrecht. De route loopt via de Pyreneeën naar de onherbergzame Picos de Europa, in Cantabrië en Asturië, op nog geen 30 kilometer van de Spaanse kust. Op de terugweg wordt een groot deel van de rit 'off road' door Frankrijk gereden en komt men langs bijzondere plekken zoals 'de Hel van het Noorden'; het parcours van de wielerklassieker Parijs ­ Roubaix. De teams, rijdend in KIA Sorento's en KIA Sportage's, leveren een onderlinge strijd om de felbegeerde eindoverwinning te behalen.

Ook bij Autobedrijf Hurkmans Oss BV, de Kia-dealer voor Oss e.o., is zeer enthousiast op onze deelname aan deze tocht gereageerd. We weten ons gesteund door de zussen Mariëlle en Janita Hurkmans.

Iedereen kan de avonturen van de Osse broers Geert en Tonny van Hees volgen vanuit Nederland. Op www.kiadrivingexperience.nl zullen de zes teams verslag doen van hun belevenissen tijdens deze tocht. Daar zullen ook foto's te zien zijn.

De KIA Driving Experience 2006 wordt mede mogelijk gemaakt door het Algemeen Dagblad, Auto Motor en Sport, Autotrack.nl, Radio 538, Tiscali,en KIA Nederland. De tocht wordt ondersteund door Active Leisure en Gonzales.




Tonny van Hees