Gemeente Dinkelland


Afdeling PBC, team Communicatie

PERSBERICHT

Van: Birgit Boode/Iwan Bult
Datum: 30 maart 2006
Betreft: Privatisering klootschietaccommodaties en jeu de boules 't Goor nadert eindfase

Privatisering klootschietaccommodaties en Jeu de Boules 't Goor nadert eindfase

Het zal ongetwijfeld één van zijn laatste formele klussen zijn. Wethouder Van Zuilekom zal maandag 3 april aanwezig zijn bij de ondertekening van de contracten met de klootschietverenigingen en jeu de boules-vereniging die geprivatiseerd worden.

Toelichting

Op 22 november 2004 werd gestart met de eerste besprekingen inzake de privatisering van in totaal negen accommodaties van klootschietverenigingen en één jeu de boules-accommodatie. Anderhalf jaar later zijn alle partijen er uit, na constructieve gesprekken. De complexen worden geprivatiseerd op basis van het zogenaamde Boxmeerse-model. Dit model impliceert een situatie waarbij zowel de vereniging als de gemeente voordeel haalt uit de privatisering. De verenigingen krijgen meer zeggenschap over haar eigen complex, terwijl de gemeente de verenigingen wat meer op afstand zet.

De geprivatiseerde accommodaties van klootschietverenigingen zijn: KV Rossum, KV Lemselo, KV Nooit Gedacht (Noord Deurningen), KV Ons Streven (Tilligte), KV Oud Ootmarsum, KV Wilskracht (Agelo), KV Dorp Boer (Denekamp) en KV Lattrop-Breklenkamp. Ook de accommodatie van Jeu de Boules 't Goor (Denekamp) zal worden geprivatiseerd. Met KV De Gunne (Lemselo) is een apart traject gestart, aangezien hier nog een gronduitruilprocedure loopt. Zij zullen, wanneer de procedure succesvol is afgerond, alsnog worden geprivatiseerd. Met de privatisering is er ook een stuk beleid geharmoniseerd.

De gemeente is op dit moment bezig met de privatisering van de tenniscomplexen in de voormalige gemeente Weerselo en Ootmarsum, de kleedaccommodatie van KOSC (Ootmarsum), alsmede de club- en kleedaccommodaties van DOS'19 (Denekamp) en SC Denekamp.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
Iwan Bult
Afdeling Welzijn
Telefoon: 0541-854 288
E-mail: ihj.bult@dinkelland.nl


---

Mededelingen voor de redactie:

De gemeente Dinkelland nodigt u uit om de formele ondertekening van de contracten met de klootschietverenigingen en de jeu de boules-vereniging komende maandag 3 april 2006 om 19.00 uur bij te wonen. De locatie is de raadzaal in het gemeentehuis te Denekamp.

Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met Iwan Bult van de afdeling Welzijn op telefoonnummer 0541-854 288 of met team communicatie, Birgit Boode op telefoonnummer 0541-854 185.


---- --