Mark Rutte beloont innovatieve starters!

Stichting new venture

Tien innovatieve ondernemers in spé zijn vandaag beloond met een prijs van 1000,- euro ieder. Staatssecretaris Onderwijs, Mark Rutte, reikte deze prijzen uit tijdens een feestelijke bijeenkomst die werd gehouden bij TechnoPartner.

De toekomstige ondernemers wonnen de prijzen voor de haalbaarheidsstudies die zij hebben geschreven voor de ondernemingsplan wedstrijd New Venture. De tien New Venture winnaars, dingen mee naar de drie hoofdprijzen van 25.000,- euro die op 22 juni worden uitgereikt. Voor deze derde en laatste ronde schrijven de deelnemers van New Venture een compleet ondernemingsplan.

Een solide ondernemingsplan is de sleutel tot een succesvolle onderneming. Met dit plan kunnen de ondernemers gemakkelijker financiers aantrekken. Daarnaast zijn zij goed voorbereid op zaken als marketing, management en intellectueel eigendom van het idee waarop zij de onderneming baseren. TechnoPartner en New Venture zetten zich al geruime tijd, met aantoonbaar succes, in voor de verbetering van het klimaat voor (techno)starters.

And the winners are...
Fast energy-efficient super processor
Een herbruikbaar chipontwerp dat een oplossing levert voor programmeerbare systemen-op-chip. Deze energiezuinige chips worden o.a. toegepast in mobiele telefoons, digitale radios en autos.
Ampelmann
Een zelf stabiliserend platform dat ondersteund wordt door zes hydraulisch gestuurde cilinders. De Ampelmann is hiermee in staat alle scheepsbewegingen van een schip te compenseren. De Ampelmann garandeert een stilstaand platform op een bewegend schip zodat personeel in de toekomst veel gemakkelijker, sneller en vooral veiliger naar een offshore constructie kan overstappen, zelfs bij onstuimig weer.
ISIS
ISIS ontwikkelt kleine satellieten voor technologiedemonstratie, aardobservatie en wetenschappelijke missies. Wij bieden complete missies aan op basis van een gestandaardiseerd satellietplatform die zich kenmerken door een korte ontwikkelingstijd, waarbij de klant een aanzienlijke tijdswinst en kostenbesparing kan boeken ten opzichte van conventionele oplossingen.
SmartFins
Met de gepatenteerde technologie van SmartFins neemt de snelheid van boten en surfplanken met gemiddeld 10% toe. Wij voorzien vinnen en kielen van zelfinstellende asymmetrische stromingsprofielen, vergelijkbaar met het profiel van een vliegtuigvleugel. EveningBreeze
In tropische gebieden staat het noodzakelijke gebruik van airconditioning en het bijbehorende energieverbruik, duurzaam recreëren in de weg. Evening Breeze heeft de oplossing om efficiënt met energie om te gaan en tegelijkertijd een fantastische slaapomgeving voor de gast te creëren.
Validus
Een innovatief veiligheidslabel, waarmee de echtheid van medicijnen geverifieerd kan worden. Het label bestaat uit direct zichtbare kenmerken en kenmerken die met eenvoudige of geavanceerde hulpmiddelen zichtbaar te maken zijn. De mogelijkheid om ieder kenmerk uniek te maken, zorgt voor een unieke totaaloplossing voor de medicijnbranche. Vakwerkfundering
Een nieuwe funderingstechniek ontwikkeld die het mogelijk maakt de fundering industrieel te produceren. Voordelen zijn bouwtijd verkorting en reductie van materiaal kosten. The Dual Winch
De dual winch is een innovatieve lier die gebruikt kan worden op zeilschepen om de zeilen te bedienen. De lier heeft drie voordelen boven de huidige conventionele lieren, namelijk de eenvoudigere bediening, betere performance en verhoogde veiligheid. Deze significante voordelen zullen zowel de recreatieve als de wedstrijdzeiler sterk aanspreken. NewCatch
Methode voor het geslachtrijp maken van vissen. Ons product maakt vissen geslachtsrijp, waardoor vistelers niet meer afhankelijk zijn van externe factoren. Hierdoor kunnen vistelers op elk gewenst moment vissen produceren.
Better Bitters
A simple cost effective way to make cheaper better beer! Creating a spectrum of new flavors gives beer producers an increased market share. The most important ingredient that imparts flavor to beer,bitter acids, would be provided by us in a pure, stable form. This satisfies an unfulfilled need, precise control over beer flavor, and makes beer cheaper and tastier.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met
New Venture
Marjolijn Peeters, Projectleider & PR
E-mail: marjolijn@newventure.nl
Tel. 06-245 29 489


-EINDE BERICHT-
Over New Venture:
New Venture stelt iedereen met een innovatief idee in staat een ondernemingsplan te schrijven en zo een eigen bedrijf te starten. De wedstrijd heeft ten doel ondernemersklimaat en innovatie in Nederland een flinke impuls te geven. Met een totaal aan vrij besteedbaar prijzengeld van 100.000,- euro kunnen de winnaars naast gratis advies van top-managers rekenen op een aanzienlijke financiële ondersteuning van hun nieuwe bedrijf. Het unieke concept van New Venture wordt ondersteund door het Nederlandse bedrijfsleven, het Ministerie van Economische Zaken en alle Nederlandse universiteiten.

Innovatie
New Venture richt zich op echte starters in de pre-seed fase met een innovatief idee. Met innovatief wordt bedoeld dat het idee in een nieuwe behoefte voorziet of een bestaande behoefte op een andere manier bevredigt. Tijdens de wedstrijd worden de ideeën in drie ronden getoetst op hun innovatieve karakter en de haalbaarheid ervan. Aan het eind van elke ronde worden de ideeën c.q. plannen van de deelnemers beoordeeld door een deskundige jury van vooraanstaande Venture Capitalists en Informal Investors.

Coaching
New Venture biedt de deelnemers, naast het bedrag aan prijzen, gratis intensieve één-op-één coaching en advies. Bijna 200 professionals van ruim twintig top-ondernemingen begeleiden de deelnemers met algemene en specialistische adviezen. Daarnaast participeren de partners uit het bedrijfsleven tijdens seminars om de deelnemers optimaal te begeleiden op hun weg van idee naar BV.

Ontstaan en Sponsors
Stichting New Venture is in 1998 opgericht door McKinsey & Company en wordt georganiseerd door de Baak, Management Centrum VNO-NCW.