Gemeente Zaanstad

Ons Winkeltje verhuist mee met buurthuis de Hooijschuur Nieuwe toekomst voor Ons Winkeltje
27-03-2006

Met de aanstaande sluiting van buurthuis de Hooijschuur moest Ons Winkeltje naar alternatieve huisvesting zoeken. Met support van Stichting Welsaen en de gemeente Zaanstad is nieuwe huisvesting gevonden in het buurtschip in de wijk Kogerveld en wordt de verhuizing mogelijk gemaakt.

Ons Winkeltje is 24 jaar geleden ontstaan uit een vrouwenwerkproject. In totaal zorgen tien vrouwelijke vrijwilligers voor Ons Winkeltje. Iedere werkdag van 13.00 uur tot 17.00 uur staan ze klanten te woord en verkopen ze kleding. De kleding wordt uit de hele wijk Kogerveld, maar ook daarbuiten, ingebracht. Op die manier ontstaat er vaak een band tussen klant (bewoners) en de vrijwilligers van Ons Winkeltje.

Ons Winkeltje fungeert als doorgeefluik voor bewoners, en met name de allochtone wijkbewoners, met vragen over bijvoorbeeld werken en wonen naar de betaalde krachten van het buurthuis toe. Ongeveer 60 tot 100 mensen brengen op jaarbasis de tweedehands kleding in. Wekelijks komen er tussen de 90 en 110 mensen een bezoek brengen aan Ons Winkeltje en 80% van de mensen komt uit de wijk Kogerveld.

Dinsdag 28 maart as. proosten we met elkaar op de nieuwe locatie en een mooie toekomst voor Ons Winkeltje. U bent van harte welkom.

Datum : dinsdag 28 maart

Tijd : van 15.45 tot 17.00 uur

Locatie : Buurtcentrum de Hooijschuur, Klaverweg 88 te Zaandam

Bijgewerkt op 30-03-2006