Beleggers Coöperatie Nederland winnaar twee Gouden Tak awards

Beleggers cooperatie nederland

Amsterdam/Almere - Bij de uitreiking van de toonaangevende prijzen voor beste beleggingsproducten van het afgelopen jaar, de IEX Gouden Tak Awards, heeft de Beleggers Coöperatie Nederland vandaag twee van de zeven prijzen in de wacht gesleept.

Sinds november biedt de Beleggers Coöperatie Nederland, kortweg CO, de mogelijkheid aan beleggers om op een goedkope en makkelijke manier gezamenlijk te beleggen in een range van de index. Marcel Tak oordeelde dat deze coöperatieve manier van beleggen volstrekt uniek is omdat beleggers niet langer concurrenten worden, maar veel meer samenwerkende collega's. Om die reden ontving CO als 'duidelijke winnaar' de prijs voor het origineelste product. Hierbij liet CO de ING Groep met de Liric Bric en ABN Amro met het Euro Stoxx 50 Rocc certificaat achter zich.

De tweede prijs kwam van het beleggend publiek zelf. Bij een rondvraag rond beleggers op de website IEX.nl kwam CO zowel bij de voorrondes als in de finale als winnaar uit de bus bij de publieksprijs. Ook voor deze prijs kende CO enkele formidabele tegenstanders, zoals onder meer het ABN Amro Nikkei Double Up Certificaat, de Groen Discovery Note van dezelfde bank en de Ledencertificaten III van de Rabobank.

De prestatie van CO is des te opmerkelijker omdat het bedrijf pas sinds eind november actief is. Sindsdien zijn honderden beleggers lid geworden van de coöperatie en staat de inschrijving op haar producten elke maand drie of vier keer open. De beleggingen lopen tot de maandelijkse expiratie en worden volledig online verzorgd.

Frans de Hoog, voorzitter van CO ziet het winnen van twee belangrijke prijzen als een grote opsteker voor de organisatie en haar leden. 'In deze prijzen zien wij een bevestiging dat er ruimte is voor gedurfd ondernemerschap in de financiële sector. Maar de echte winnaars zijn de leden van CO, kleine particuliere beleggers die als eersten geloofden in onze aanpak en mee-investeren in onze coöperatie. Deze prijzen zijn daarom wat ons betreft voor hen, als dank voor het vertrouwen.'

Het beleggen op een range van de index 'range beleggen'is volledig coöperatief omdat beleggers samen hun beleggingen inkopen en zo groot inkoopvoordeel halen. Daarnaast kan de belegger kiezen om de kans op verlies te verkleinen doordat men bij verlies mee kan delen in de overwinst van andere beleggers. Ondanks deze vorm van gezamenlijk optrekken, houden beleggers toch de volledige sturing over hun eigen beleggingen. JURYRAPPORTEN VOLGEN HIERONDER