200.000ste kamer op Kamernet.nl

WOERDEN, 20060329 -- Donderdag 30 maart wordt op de website Kamernet.nl de 200.000ste studentenkamer aangeboden. De website is daarmee met voorsprong de grootste aanbieder van studentenkamers in Nederland. Volgens de makers Rob Koster en Nathan Skwortsow komt dit door het eenvoudige systeem.


Eenvoudig systeem
Het systeem is eenvoudig. Verhuurders bieden gratis op www.Kamernet.nl woonruimte aan (met of zonder foto). De leden van de site reageren via e-mail of telefoon op een kamer en betalen hiervoor een klein bedrag. "Huurders kunnen vanuit hun luie stoel reageren en verhuurders bepalen zelf aan welke student ze hun kamer willen verhuren. Op die manier maken we het voor beide partijen gemakkelijk," aldus Koster.

Skwortsow en Koster bedachten www.Kamernet.nl ruim zes jaar geleden toen ze studeerden aan de Hogeschool van Utrecht. Skwortsow zocht een kamer in Utrecht maar wilde daar geen hoge bemiddelingskosten voor betalen. De twee jonge ondernemers besloten om met elkaar in zee te gaan en startten met www.Kamernet.nl, dat daarna uitgroeide tot een volwaardig bedrijf met de naam SKMG.

Feiten over kamernet:

* Kamernet.nl heeft bijna 500.000 leden
* Elke maand worden ruim 5.000 nieuwe kamers aangeboden op de site
* De site heeft sinds haar oprichting in 1999 ruim 150.000 studenten aan woonruimte geholpen
* Elke maand bezoeken ruim 150.000 mensen kamernet.nl

Lexa.nl
De ondernemers zijn de grondleggers van meer succesvolle websites. In 2002 lanceerden ze Lexa.nl, de grootste en snelst groeiende datingsite van Nederland. In maart 2006 verkochten ze deze website aan het internationale bedrijf Meetic. Voor het komende jaar staan zes nieuwe websites in de planning van Skwortsow en Koster.