Landschap Noord-Holland

Persbericht

Castricum, 24 maart 2006

Natuur in Amstelland 31 maart op RTV N-H

'Natuurlijk Noord-Holland', de natuurserie op TV Noord-Holland, neemt de kijker op 31 maart mee naar Amstelland. Arjan Postma van Landschap Noord-Holland toont enkele kenmerkende zaken in dit historische gebied ten zuiden van Amsterdam. 'Natuurlijk Noord-Holland' is een 17-delige televisieserie van TV Noord-Holland. De uitzendingen lopen tot half juli en zijn mogelijk gemaakt door een bijdrage van Bouwfonds MAB Ontwikkeling.

Samen met televisiereporter Stephan Roest wandelt Arjan Postma dwars door de weilanden over een net aangelegd 'laarzenpad'. Ook nemen ze het pontje over de Amstel, een handige verbinding tussen de verschillende delen van Amstelland. De tv-boswachter vertelt over de hoogstamboomgaard waar het publiek in de herfst zelf fruit mag plukken. Hij inspecteert ook een molshoop. Vindt hij de mollengang?

Het antwoord ziet u in de uitzending van 'Natuurlijk Noord-Holland' is op vrijdag 31 maart, na het nieuws van 17.15 uur. De uitzending wordt vervolgens ieder uur herhaald op kwart over heel, tot middernacht. Ook op zaterdag en zondag kan men op diverse tijdstippen de herhaling zien. De aflevering duurt 10 minuten.

In de daaropvolgende uitzendingen gaan Stephan Roest en Arjan Postma naar het kadetjesland bij Twisk in West-Friesland, speuren naar baltsgedrag van weidevogels in Waterland en beleven nog veel meer!



Landschap Noord-Holland