Ingezonden persbericht


ING Groep onverminderd populair bij analisten

Onroerendgoedsector weet niet te overtuigen

Uit onderzoek van het onafhankelijke researchbedrijf Marketadvices.com blijkt dat het aandeel ING op de AEX het meest gewaardeerd wordt door de analisten. Ook in Duitsland en Frankrijk zijn financiële dienstverleners favoriet.

Aandelen die beleggers volgens de analisten maar beter links kunnen laten liggen, bevinden zich vooral in de onroerendgoedsector.

De favorieten

ING krijgt 37 koopadviezen en is daarmee onbetwist koploper. Onder meer J.P. Morgan, ABN AMRO en Credit Suisse uitten hun vertrouwen door recent een koopadvies af te geven.

Volgens Ronald Kok, hoofd Research van Marketadvices.com, staat het vertrouwen in de ING Groep niet op zich: "In Europa staan veel andere financiële instellingen momenteel hoog aangeschreven, waaronder Deutsche bank en Crédit Agricole. Dit is terug te zien op de website van Marketadvices.com aan het grote aantal koopadviezen dat zij krijgen toebedeeld."

Opvallend blijft de ongekende populariteit van SBM Offshore. In het eerste kwartaal zijn er louter koopadviezen bijgekomen van onder meer SNS Securities, ABN AMRO, Petercam en Morgan Stanley. Op één uitzondering na dan: Lehman Brothers heeft het aandeel eind januari op haar verkooplijst gezet. Vooralsnog trekt deze Anglo Saksische zakenbank aan het langste einde: het aandeel is de afgelopen twee maanden met zo'n 4% gezakt.

Weinig vertrouwen in onroerendgoedsector

Bedrijven uit het vastgoedsegment profiteren niet mee van de toename van het vertrouwen in de beurs. Analisten vinden fondsen in deze sector op dit moment 'overgewaardeerd' en geven opvallend veel verkoopadviezen af voor fondsen als Rodamco Europe, Nieuwe Steen en Corio.

Internationale blik

Hoewel de consument kritisch blijft over Microsoft, blijft de analist zeer enthousiast over de softwareonderneming. Met 32 koopadviezen is het aandeel Microsoft onbetwist "Hot". Niet één analist durft het aandeel op 'verkopen' te zetten.

Op de Dax-index is het Duitse financiële concern Allianz de populairste onderneming. Daarentegen ligt Deutsche Boerse nog steeds onder vuur: het beursbedrijf staat bij acht analisten op de verkooplijst.

Op de CAC40 is ten slotte te zien we dat financiële dienstverlener Crédit Agricole bij tien analisten op 'kopen' staat en niemand aanbeveelt om het aandeel te verkopen.

Alle koop- en verkoopadviezen van gerenommeerde binnen- en buitenlandse effecteninstellingen zijn gratis openbaar te raadplegen op de pan-Europese beleggingssite www.marketadvices.com.

Over Marketadvices.com

Dit maandelijks verschijnend persbericht is afgeleid van de informatie op Marketadvices.com. Marketadvices.com is een pan-Europees researchbedrijf dat internationale koop- en verkoopadviezen van gerenommeerde effecteninstellingen verzamelt en gratis verspreidt via haar website www.marketadvices.com. Deze adviezen gaan in totaal over 410 aandelen uit de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, België, Duitsland en Nederland.

Daarnaast biedt Marketadvices.com inzicht in de behaalde rendementen op de afgegeven adviezen van de analisten.

Overzicht van de genoemde aandelen

Aandeel (Aantal Koopadviezen, Houdadviezen en Verkoopadviezen)
ING Groep                  (37,5,1)
SBM Offshore               (17,0,1)
Rodamco Europe             (1,1,6)
Nieuwe Steen               (0,2,3)
Corio                      (0,4,4)
Microsoft                  (32,4,0)
Allianz                    (35,5,1)
Deutsche Boerse            (3,2,8)
Crédit Agricole            (10,1,0)
                           (k,h,v)
---Einde persbericht---

Contactinformatie
(