Persberichtren district Eemland noord, 10.00 uur

Utrecht, 31-03-2006

Controle geslotenverklaring

SOEST De politie heeft donderdagmiddag omstreeks 16.00 uur op de Den Blieklaan, Dolderseweg en Foekenlaan gecontroleerd op het verbod voor motorvoertuigen. Daarbij zijn dertien bekeuringen uitgeschreven.

Jeugd raakt slaags

BAARN De politie heeft donderdagavond vier jongeren aangehouden, drie meisjes van 16, 15 en 13 en een jongen van 16, allen uit Baarn. De vier worden verdacht van betrokkenheid bij openlijke geweldpleging tegen c.q. mishandeling van twee meisjes van 14.

Het incident speelde zich af rond 20.10 uur op de Heemskerklaan. De twee meisjes van 14 zouden door een groep jeugd zijn bespuugd, geslagen en aan de haren getrokken. Toen de agenten kwamen aanrijden ging de 16-jarige jongen er op zijn bromfiets vandoor. De drie meisjes werden aangewezen als de daders van de mishandeling. Zij werden aangehouden en meegenomen naar het bureau. Daar bleek dat de 13-jarige niets had gedaan. De jongen werd thuis opgehaald na een telefoontje van zijn moeder dat hij er ook bij betrokken was. Na verhoor konden de jongeren weer vertrekken. De politie bekijkt nog welke sanctie gepast is.

Rijden onder invloed

BAARN- Een 44-jarige Hilversummer is in de nacht van donderdag op vrijdag in Baarn betrapt op rijden onder invloed. De man werd bij een algemene controle op de Amsterdamsestraatweg getest op alcoholgebruik. Daaruit bleek dat hij te veel op had. De ademanalyse op het politiebureau wees uit dat hij een alcoholgehalte had van 345 ug/l. Hij kreeg een rijverbod van twee uur en een proces-verbaal.