BedrijfsautoRAI

PAX Groep kiest voor MAN

(3/31/2006)
Pax Groep te Leeuwarden, één van de grootste logistieke dienstverleners in Nederland heeft bij MAN een order geplaatst voor 46 MAN TGA-voertuigen met Euro 4-motor en âXLXâ-cabine. Alle voertuigen worden in de loop van dit jaar geleverd.
Pax Groep omvat een drietal divisies: transport, logistiek en speciaal transport, waarbinnen een groot aantal sterk gedecentraliseerde werkmaatschappijen met een totale vloot van circa 300 voertuigen opereren. Pax Groep beschouwt de logistieke keten als een integraal proces waarbij uiteenlopende producten onder optimale omstandigheden, precies op tijd en in de juiste vorm op de plaats van bestemming moeten zijn. Onderlinge samenwerking, communicatie en een bundeling van krachten stelt de leden van de Pax Groep in staat om haar klanten efficiënte, doelgerichte totaaloplossingen te bieden voor uiteenlopende logistieke vraagstukken. De werkmaatschappijen binnen de groep zijn stuk voor stuk transportondernemingen en logistieke dienstverleners met veel praktijkervaring en elkaar aanvullende of overlappende disciplines.

Imposant
Om het transport onder de beste condities te kunnen uitvoeren, heeft Pax Groep gekozen voor MAN TGA-voertuigen. De MANâs zijn uitgerust met Euro 4-motor en brandstofbesparende TipMatic versnellingsbak. De voertuigen zijn verder voorzien van de nieuwe, sinds januari 2006 leverbare âXLXâ-cabine. Deze brede cabine met vlakke vloer en 2 meter stahoogte is ruim en comfortabel. Bij elkaar gaat het om 36 tweeassige trekkers van het type TGA 18.350 4x2 en 10 drieassige trekkers in de uitvoering TGA 26.350 6x2/4. De voertuigen zijn bestemd voor de verschillende werkmaatschappijen van de Pax Groep en worden ingezet voor distributiewerkzaamheden en internationaal transport.

Standaard met PM-KAT(TM) roetfilter
Doordat de Pax Groep voor MAN TGA Euro 4-motoren heeft gekozen is men klaar voor de toekomst. De chauffeur hoeft met een MAN Euro 4-motor nooit AdBlue te tanken en dat bespaart zeker 150 kilogram op het eigen gewicht van de trekkers, wat ook weer ten goede komt aan het nuttig laadvermogen. De D20 Common Rail-motoren voldoen aan de strenge emissie-eisen met behulp van uitlaatgasrecirculatie (EGR) en zijn standaard voorzien van een PM-KAT(TM) roetfilter. Met de onderhoudsvrije PM-KAT(TM), die roetdeeltjes en fijnstof verwijdert, voldoet de truck aan de strengste norm ten aanzien van roetdeeltjesuitstoot. Levering van de voertuigen vindt plaats via de dichtstbijzijnde MAN dealer in de regio. Voor het onderhoud van de 46 voertuigen heeft de Pax groep een centraal onderhoud- en reparatiecontract afgesloten met MAN truck & bus.

PON Breed
De voertuigen worden allen uitgerust met Continental banden, een ander merk van het PON Holdings concern, waartoe ook MAN truck & bus behoort. Eind vorig jaar werd door de Pax Groep een order geplaatst bij MOTRAC intern transport te Apeldoorn, eveneens lid van de PON familie, voor de levering van 50 Linde heftrucks.