Gemeente Hengelo

Biketeam politie Twente in gemeenten Hengelo en Borne verdubbeld

Burgemeester Kerckhaert en burgemeester Brekelmans van Borne hebben donderdag 30 maart zestien opgeleide bikers voor Hengelo en Borne gepresenteerd. Bikers zijn agenten die met een mountainbike en een speciaal daarvoor ontwikkelde uitrusting politiewerk doen. Zij hebben daarvoor een speciale opleiding gevolgd. Sinds juni 2004 is er in Hengelo een biketeam van acht bikers van de politie Twente actief. De inzet van het biketeam werpt haar vruchten af. Het team is nu verdubbeld en wordt zowel in Hengelo als Borne ingezet.

Goed en effectief surveilleren

Bikers hebben het grote voordeel dat ze snel zijn op korte afstanden en dat ze makkelijk aanspreekbaar zijn voor de burgers. Ook kunnen ze goed ongehoord en ongezien surveilleren, zodat bijvoorbeeld autokrakers sneller op heterdaad betrapt kunnen worden. De bikers maken optimaal gebruik van hun zintuigen; een brandje wordt geroken en een schreeuw wordt gehoord. Ook de wendbaarheid van de mountainbike is een groot voordeel. Plantsoenen, parken en pleinen kunnen makkelijk worden bereikt. De agent op de mountainbike is een goed en effectief surveillancemiddel voor zowel het Hengelose als Bornse centrum, als in de Hengelose en Bornse wijken.

De gemeente Hengelo en de gemeente Borne hebben een financiële bijdrage geleverd die is gebruikt voor de aanschaf van de fietsen, de uitrusting en kleding voor de nieuwe bikers.