Gemeente Wageningen

Woonmonitor Wageningen 2005

Het college van burgemeester en wethouders van Wageningen heeft op 28 maart jl. kennisgenomen van de Woonmonitor 2005. In aansluiting op de nota " prestatie-afspraken 2002-2003" en de ambities in de nota "Woonbeleid met Kwaliteit" willen de gemeente Wageningen en de beide woningcorporaties (De Woningstichting en de SSHW) zicht houden op de ontwikkelingen in de woningvoorraad, de woningmarkt en de woonomgeving in Wageningen om zo te kunnen inspelen op de wensen van de burgers van Wageningen. Om dit te kunnen realiseren hebben de drie organisaties ook dit jaar weer de woonmonitor opgesteld

Het is de tweede editie van de Woonmonitor Wageningen. De eerste woonmonitor, woonmonitor 2004, was de nulmeting, het vertrekpunt voor het volgen van de ontwikkelingen. De woonmonitor is dan ook een jaarlijkse meting en analyse van statistische gegevens over wonen en aanverwante onderwerpen. In vergelijking met de woonmonitor Wageningen 2004 hebben er geen grote veranderingen plaatsgevonden. Zowel de woningvoorraad als het aantal inwoners is gering gestegen. Er is wel een lichte stijging in het aantal huursubsidieaanvragers. Ook de maandelijkse huursubsidiebijdrage is licht gestegen.

Jaarlijks zal de informatie uit de woonmonitor worden geactualiseerd en met die uit de vorige meting worden vergeleken. De tabellen uit deze eerste woonmonitor vormen het basismateriaal. Daarom is de invoering van de woonmonitor ook een groeiproces. Monitoren levert ook inzicht en sturingsinput op. Zo geeft het informatie over de procesmatige voortgang van projecten die onder de vlag van de woonvisie vallen en het verloop en de effecten van het woningbouwprogramma. Mede op basis hiervan kan waar nodig worden bijgestuurd en ook lering worden getrokken uit de meetresultaten. Er is gekozen om vooral cijfermateriaal te laten zien in de woonmonitor. Het is dan ook de bedoeling dat de woonmonitor ondersteuning biedt bij het opstellen van nieuwe beleidsstukken.

De woonmonitor 2005 ligt voor een ieder ter inzage bij het loket Ruimte van het Stadskantoor, Olympiaplein 1, Het loket Ruimte is geopend van 9.00 uur tot 12.00 uur.

Tevens bij het informatiecentrum van het stadhuis, Markt 22. Het informatiecentrum is geopend op werkdagen van 8.30 t/m 12.30 uur.