Gemeente Beesel



31-03-2006 Ligthart neemt afscheid van de politiek in Beesel

Persbericht

Reuver, 31-03-2006

In 1982 nam Gerard Ligthart voor het eerst zitting in de gemeenteraad van Beesel namens het CDA. In 1998 kwam een nieuwe uitdaging. Hij kreeg de gelegenheid om op de wethoudersstoel te gaan zitten wederom namens het CDA. Na twee periodes als wethouder, heeft Ligthart besloten om afscheid te nemen van de actieve politiek.

De 8 jaar dat Ligthart wethouder is geweest heeft hij vele successen kunnen vieren. Bijvoorbeeld de privatisering van Zalencentrum De Schakel. En laten we het succes op onderwijsgebied niet vergeten. `Beesel bouwt breed', zo kopt het blad `Schooldomein' in haar laatste editie. De gemeente Beesel heeft het, met wethouder Ligthart als verantwoordelijk portefeuillehouder, voor elkaar gekregen om al het primair onderwijs in brede scholen in te richten. Tevens kan het VMBO in Reuver behouden blijven.

Ook zette hij zich in voor het vrijwilligersbeleid en initieerde een aantal jaren geleden een campagne om vrijwilligers in de gemeente Beesel te werven. In de afgelopen jaren heeft Ligthart zich ook sterk gemaakt voor jongeren. De beoogde doelstellingen op dit gebied (jongerenhome, skatebaan, jongerenontmoetingsplek) zijn nog niet gerealiseerd maar naar eigen zeggen verwacht hij dat dit rond de zomer wel zo zal zijn!

Kortom Gerard Ligthart heeft zich 24 jaar lang voor de Beeselse gemeenschap ingezet. Om hem te bedanken is er op 6 april a.s. een afscheidsreceptie in Zalencentrum De Schakel van 17.00 tot 19.00 uur. Iedereen is van harte welkom!