Politie Zuid-Holland-Zuid

31/03 Dordrecht en Zwijndrechtse Waard

Dordrecht, 31-03-2006 o Persberichten District I

ARBEIDSONGEVAL
DORDRECHT- Een 36 jarige man uit Sint Maartensdijk is gewond geraakt bij een bedrijfsongeval. Dit gebeurde op donderdagmiddag 30 maart 2006 omstreeks 16.00 uur op het bouwterrein van het Leerpark aan de Maria Montessorilaan. Tijdens hijswerkzaamheden met een kraan schoot een stalen balk los. De man kreeg de balk tegen zijn hoofd. De man was bij kennis en is met hoofdletsel per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. De arbeidsinspectie stelt een onderzoek in naar de juiste toedracht van het ongeval.

DOORGEREDEN
DORDRECHT- Een groene personenauto, vermoedelijk een Opel, is doorgereden na een ongeval. Dit gebeurde op donderdagmiddag 30 maart 2006 omstreeks 16.40 uur op de kruising Bankastraat met het Vogelplein. Een 55 jarige vrouw uit Dordrecht reed met haar snorfiets over de Bankastraat. Ze kreeg geen voorrang van de nog onbekende bestuurder van de groene personenauto en moest zo hard remmen dat ze ten val kwam. Ze liep een gekneusde enkel op. De politie stelt een onderzoek in en is op zoek naar de onbekende bestuurder van de groene personenauto.

RIJDEN ONDER INVLOED
DORDRECHT- Een 38 jarige man uit Papendrecht is door politieagenten aangehouden wegens rijden onder invloed. Dit gebeurde op donderdagavond 30 maart 2006 omstreeks 18.30 uur op de Reeweg Oost. De man zag te laat dat een auto voor hem stopte voor overstekend verkeer en botste met zijn personenauto achter op de andere auto. In het bureau blies hij net boven de streep (310 ug/l) Na verhoor is hij met een rijverbod heengezonden. De politie maakt proces-verbaal op.

UIT ZIJN DAK
DORDRECHT- Politieagenten moesten op donderdagavond 30 maart 2006 omstreeks 18.40 uur uitrukken na een melding dat er een man uit zijn dak ging bij het NS Station. Bleek dat een 53 jarige man uit Dordrecht die behoorlijk onder invloed van drank was over het spoor had gelopen. Hij werd mee genomen naar het politiebureau waar hij een nachtje ter ontnuchtering in de cel moest.

BRANDJE
ZWIJNDRECHT- Op donderdagavond 30 maart 2006 omstreeks 20.10 uur ontstond bij een bedrijf aan de Noordweg een kleine brand in een snijmachine. De brandweer had het vuur snel onder controle. De politie sloot uit voorzorg de Noordweg af. Toen bleek dat er geen gevaar was voor de omgeving werd de afsluiting opgeheven. De oorzaak en de schade zijn onbekend.

PIN-GELD
DORDRECHT- Een 34 jarige man uit Dordrecht is op donderdagavond 30 maart 2006 door politieagenten aangehouden wegens diefstal van geld. De diefstal gebeurde op 10 maart 2006 bij een pinautomaat op de Brouwersdijk. De man stal 250 euro van een vrouw die dit geld gepind had. De verdachte, die na de vrouw pinde, pakte het geld uit de automaat en stak dit in zijn zak. Van het geld is niets meer over. De man is ingesloten en de politie onderzoekt de zaak

AANGEHOUDEN
DORDRECHT- Een 15 jarige jongen uit Dordrecht is door politieagenten aangehouden omdat hij een busje pepperspray bij zich had. Dit gebeurde op vrijdagochtend 31 maart 2006 omstreeks 03.10 uur in de Torenstraat. De jongen liep daar samen met zijn maat. Politieagenten kregen een melding van een inbraak op de Voorstraat en troffen de jongens aan op de Torenstraat. Tijdens een fouillering troffen de agenten de pepperspray aan. De jongen is veelpleger en is ingesloten. De inbraakmelding aan de Voorstraat bleek loos alarm te zijn.

DIEFSTAL PERSONENAUTO
DORDRECHT- Tussen donderdagavond 30 maart te 21.00 uur en vrijdagochtend 31 maart te 06.00 uur is vanaf de Krispijnseweg een witte Ford Orion, kenteken YZ-36-JR gestolen.