Politie Zuid-Holland-Zuid

31/03 Hoeksche Waard

Dordrecht, 31-03-2006 o Persberichten District III

AANRIJDING LETSEL
PIERSHIL Op donderdagmiddag 30 maart 2006 omstreeks 16.30 uur heeft op de Zwartsluisje een aanrijding plaatsgevonden tussen een personenauto en fietser. Een 59-jarige man uit Piershil fietste op het Zwartsluisje komende vanuit Piershil richting Zuid-Beijerland. Vanuit tegenovergestelde richting kwam een personenauto aanrijden, bestuurd door een 41-jarige man uit Goudswaard. De bestuurder haalde een auto in die voor hem reed, toen hij daar mee bezig was raakte hij de fietser, die viel. Vervolgens raakte hij de gevel van een huis, reed tegen vier stenen bloembakken, drie houten hekdelen en een houten bank. De fietser raakte gewond aan zijn gezicht en is voor behandeling per de ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. De auto raakte aan de linkerzijde beschadigd en is weggetakeld. De bestuurder verklaarde dat hij de macht over het stuur verloor door een lekke band. De politie onderzoekt de zaak en maakt proces verbaal op.

ALCOHOLCONTROLE
HEINENOORD - Tijdens een alcoholcontrole op de rijksweg A29 hebben politieagenten drie bekeuringen uitgeschreven aan bestuurders die te veel hadden gedronken. Een 39-jarige man uit Oud-Beijerland (290 ugl.) kreeg een rijverbod van 2 uur; een 49-jarige man uit Oud-Beijerland (265 ugl.) kreeg een rijverbod van een uur; een 54-jarige man uit Klaaswaal (265 ugl.) kreeg eveneens een rijverbod van een uur. Tegen de bestuurders is proces verbaal opgemaakt. De politieagenten hielden de controle op donderdagavond 30 maart 2006 van 23.00 uur tot 00.15 uur. Zij controleerden in totaal 120 bestuurders.

RIJDEN ONDER INVLOED
OUD-BEIJERLAND- Op vrijdagochtend 31 maart 2006 omstreeks 01.50 uur is op de Jan van der Heijdenstraat een 31 jarige man uit Puttershoek door politieagenten aangehouden wegens rijden onder invloed met een personenauto. In het bureau lukte het de man niet om een goede blaastest te doen. Door een GGD arts is bloed afgenomen. Onderzoek moet uitwijzen hoeveel alcohol de man gedronken heeft. Zijn rijbewijs werd ingevorderd. Na verhoor is hij met een rijverbod heengezonden. De politie maakt proces-verbaal op.