Universiteit van Tilburg 31 maart 2006

Mr. Nicole Fouchier nieuwe directeur economische faculteit UvT

Mr. Nicole A.M. Fouchier (1966) is per 1 juni 2006 benoemd tot directeur van de Faculteit Economie en Bedrijfswetenschappen (FEB) aan de Universiteit van Tilburg.

Nicole Fouchier volgt per 1 juni 2006 Jet de Ranitz op als directeur (managing director) van de economische faculteit. Nicole is thans werkzaam als hoofd Dienstverlening Orde Medisch Specialisten (Orde) te Utrecht, de wettelijk representatieve belangenorganisatie voor alle medisch specialisten in Nederland. Orde heeft zon 9.000 aangesloten leden. De afdeling Dienstverlening adviseert en ondersteunt medisch specialisten.

Na haar gymnasium, studeerde mevrouw Fouchier rechtsgeleerdheid aan de Universiteit Utrecht (1990), en voltooide zij de opleidingen Mediation (1998) en Financial Management (2002). Mevrouw Fouchier is 40 jaar, gehuwd en woonachtig in Breda.

Nieuwe benoemingen in management FEB


· Dick den Hertog vice-decaan onderzoek

· Willem Buijink vice-decaan onderwijs

· Lex Meijdam hoofd dept. Economics en naar Netspar

Lex Meijdam, hoogleraar Economie en vice-decaan onderwijs, verlaat per
1 april 2006 het Facultair Management Team (FMT) van FEB, waarvan hij sinds september 2002 deel uitmaakte, en volgt per die datum professor Ton van Schaik op als hoofd van het departement Economics. Lex is tevens voorgedragen om voor een dag in de week zitting te nemen in de wetenschappelijke directie van het onderzoeksinstituut Netspar.

Willem Buijink, momenteel nog vice-decaan onderzoek, zal per 1 juni 2006 de positie van Lex Meijdam in het FMT overnemen. Willem is sinds 2001 verbonden aan FEB als hoogleraar Accounting bij het departement Accountancy.

Dick den Hertog, is per 1 juni 2006 benoemd tot vice-decaan onderzoek in het FMT. Dick is verbonden aan het departement Econometrics and Operations Research. Dick is sinds 1 januari 2000 verbonden aan FEB als hoogleraar Operations Research. Met de genoemde benoemingen is het Facultair Management Team van FEB per 1 juni weer voltallig, bestaande uit de volgende leden:

Prof. dr. Theo Verhallen, decaan
Prof. dr. ir. Dick den Hertog, vice-decaan onderzoek Prof. dr. Willem Buijink, vice-decaan onderwijs Mr. Nicole Fouchier, managing director

Noot voor de pers Voor meer informatie kunt u contact opnemen met hoofd communicatie van de Faculteit Economie en Bedrijfswetenschappen, Clemens van Diek, FEB, UvT, 013 - 466 2500 of 06-20 440 560, c.vandiek@uvt.nl , en via hem met mevr. Fouchier zelf.

Meer personele informatie op www.uvt.nl/webwijs

UvT Persbericht