Gemeente Bladel


Aanslagen onroerende-zaakbelastingen 2006

De aanslagen onroerende-zaakbelastingen 2006 zijn onlangs verstuurd. De WOZ-waarde is hetzelfde als die van 2005, tenzij de toestand van uw pand per 1 januari 2006 is gewijzigd. Dit kan bijvoorbeeld gebeurd zijn door een kadastrale mutatie, een verbouwing, splitsing van het pand of sloop.

Er zijn enkele wetswijzigingen doorgevoerd, die invloed hebben op uw de ozb-aanslag 2006.

De gebruikersaanslag voor woningen is afgeschaft. Als u eigenaar en gebruiker bent van een woning ontvangt u enkel een aanslag voor het eigenaarsgedeelte (EUR 2,02 per EUR 2.500,00 waarde). Bent u enkel huurder van een woning, dan ontvangt u geen aanslag.

Bovendien is het Amendement De Pater aangenomen. Dit houdt in dat bij niet-woningen met een woongedeelte (b.v. winkel met bovenwoning en boerderijen) het woongedeelte belastingvrij is voor de ozb-gebruikersaanslag. De gemeente heeft er voor gekozen om dit al in 2006 in te voeren. Omdat dit bij elk gemengd pand afzonderlijk moet worden berekend en dit amendement op het laatste moment door de wetgever is opgenomen, kunnen wij deze aanslagen op dit moment nog niet versturen. Deze aanslagen zullen waarschijnlijk in mei 2006 worden verstuurd. Ook moeten er nog enkele bezwaarschriften en mutaties 2005 worden afgewerkt. Ook hiervoor geldt ook dat de aanslag later wordt verzonden.

Voor meer informatie over het aanslagbiljet en de WOZ-beschikking kunt u contact opnemen met een medewerker van de afdeling belastingen, tel. 0497-361636.

---