2e persbericht van vrijdag 31 maart 2006

Eindhoven, 31-03-2006 o Berichten uit de regio

Helmond: Politie arresteert man met drugs

De politie heeft vrijdagmiddag rond 14.00 uur een 25-jarige Helmonder aangehouden in een woning in Helmond-Oost. De politie was naar het huis gegaan omdat de man daar overlast zou veroorzaken. In de jas van de man vonden agenten vervolgens een zakje met ongeveer 40 gram cocaïne Ook had hij acht cachetjes met in totaal een kleine twee gram cocaïne bij zich. De man is ingesloten voor verder onderzoek.

Deurne-Asten-Someren: Actiedag politie

De politieafdeling Deurne-Asten-Someren heeft donderdag een actiedag gehouden. Een gedeelte van de dag werd besteed aan verkeerscontroles. Hierbij werden 45 bekeuringen uitgeschreven voor het niet dragen van de autogordel (15x), het overschrijden van de maximum snelheid (3x), een te hoog vermogen van een bromfiets (4x), het niet kunnen tonen van de verzekeringspapieren (2x), bumperkleven (1x), het niet handsfree bellen (1x), keren waar het niet mag (1x), rijden zonder rijbewijs (1x), geen apk (2x), het negeren van een inhaalverbod (1) en het niet volgen van de verplichte rijrichting (14x). Er werden 78 blaastesten afgenomen bij een alcoholcontrole. Een bestuurder van een personenauto negeerde het stopteken en ging er vandoor. De auto werd later onbeheerd aangetroffen op de Deurneseweg. De bestuurder was uit de bocht gevlogen en ging er te voet vandoor. De auto stond geregistreerd als gestolen. Tijdens de actiedag werden ook openstaande boetes geïnd. Een 28-jarige man uit Deurne en twee Astenaren (43 en 50 jaar) werden aangehouden. Zij hadden nog boetes of een gevangenisstraf open staan. Tijdens de actiedag werden ook aanhoudingen verricht na illegale drugsverkoop vanuit een café (zie 1e persbericht van vrijdag 31 maart 2006).

Milheeze: Graafmachine weggehaald

Vanaf een bouwterrein aan de Peeldijk is in de nacht van donderdag op vrijdag een graafmachine weggehaald. Het gaat om een rode kniklader van het merk Schaeffer. De waarde is ongeveer 25.000 euro.