Ingezonden persbericht


Persbericht

Adviesbureau Alares breidt aantal adviseurs uit

Gerichte versterking in speerpunten innovatiebeleid en organisatieontwikkeling.

Amersfoort, 3 april 2006 - Adviesbureau Alares heeft zich verder versterkt met twee adviseurs, Drs. H.A. Kotey en mw. Drs. N.M. Walpot. Harry Kotey was vice-voorzitter van de Internet Society Nederland en projectleider Breedband van de gemeente Zoetermeer. Bij Alares adviseert hij overheden en bedrijfsleven over strategische innovatievraagstukken. Natascha Walpot studeerde bestuurs- en organisatiewetenschappen aan de Universiteit Utrecht. Ze richt zich bij Alares op organisatievraagstukken en veranderingsprocessen bij de (semi) overheid.

De beleidsmatige discussie over breedband bij lokale en regionale overheden verandert langzaam van onderwerp. Niet langer is de wens voor een breedbandige infrastructuur maatgevend, maar de vraag welke bijdrage deze infrastructuur levert aan de innovatiedoelstellingen van de bestuurders. Alares ontwikkelt samen met overheden innovatie- en kennisprogramma's die gericht zijn op het stimuleren van het dienstenaanbod voor bedrijven en maatschappelijke sectoren. Breedband is daarbij een randvoorwaarde voor duurzaam succes. Harry Kotey is een ervaren en bewezen professional op dit vlak. Hij ondersteunt overheden in het opzetten van innovatieprogramma's en slaat de brug tussen gemeenten, bedrijven en instellingen bij de invulling van die programma's.

Burgers zijn in hoge mate gedigitaliseerd; zij leven en werken in een wereld van e-mail, multimedia en Internet. Overheden en maatschappelijke sectoren vinden nog slechts mondjesmaat aansluiting bij die veranderende wereld. Via Internet afspraken maken of communiceren met een arts, of via Internet uittreksels en vergunningen aanvragen bij de gemeente; het lijkt vanzelfsprekend maar is het nog niet. Dat komt niet omdat de technologie niet beschikbaar is. Dat komt wel door de moeizame acceptatie van nieuwe werkwijzen die nieuwe technologieën met zich meebrengen. Bovendien stuiten noodzakelijke organisatieveranderingen op de ingewikkelde belangenverhoudingen binnen en buiten organisaties. Natascha Walpot is organisatiedeskundige en ondersteunt overheden en instellingen bij de veranderingen op het snijvlak van bestuur, management en techniek. Zij werkt met die organisaties aan de culturele, organisatorische en procesmatige aanpassingen die nodig zijn om de beschikbare technologie optimaal ten dienste van de burger, de cliënt en de consument in te zetten.

Over Alares

Alares bestaat uit ervaren professionals. Het bedrijf beweegt zich op het snijvlak van organisatie- en informatiestrategie. De behoefte aan een brug tussen bedrijfsvoering (business) en informatie- en communicatiebeleid is groot. Alares is in staat de kloof te dichten en spreekt daarin zowel haar kennis van bedrijfs- en bestuurskundige vraagstukken aan, als haar kennis op het gebied van ICT-ontwikkelingen. Het onderscheidende vermogen van Alares uit zich in de unieke en creatieve combinatie van competenties en diensten. Toekomstbeheersing en strategische positionering enerzijds en de vertaalslag naar en van ICT gerelateerde toepassingen anderzijds. Alares maakt deel uit van Lysias Consulting Group. www.alares.nl

Contact

Alares Ed Magnée tel : 033 4647090 info@alares.nl

---- --