Verzamelberichten donderdag

's-Hertogenbosch, 31-03-2006

Onderzoek naar verkrachtingen afgerond

Drunen De politie Drunen heeft deze week het onderzoek afgerond naar verkrachtingen in Drunen. Een 45-jarige inwoner uit die plaats wordt ervan verdacht zijn ex-vriendin in 1996, na het beëindigen van hun relatie ernstig te hebben mishandeld en onder bedreiging te hebben verkracht. De vrouw is ook gedurende haar meerjarige relatie met de man vaak mishandeld, bedreigd en verkracht. De vrouw deed op 13 december 2005 aangifte. De man werd op 9 januari 2006 aangehouden en inverzekeringgesteld. De politie hoorde in verband met deze zaak een tweede vrouw als getuige. Uiteindelijk bleek dat deze vrouw eveneens een relatie met de man had gehad en in de periode van 1996 tot 2002 eveneens stelselmatig door de man was bedreigd, mishandeld en verkracht. Ook zij deed aangifte. Het dossier is inmiddels overgedragen aan Justitie.

Roemenen aangehouden

s-Hertogenbosch De politie heeft woensdagmiddag in de Casinotuin in s-Hertogenbosch twee Roemenen (56 jaar en 32 jaar) aangehouden. De twee maakten muziek en verkochten de daklozenkrant. De verblijfsstatus van de twee kon niet worden vastgesteld, waarna het tweetal in het kader van de Vreemdelingenwet is ingesloten.

Man aangehouden voor diefstal rolsteiger

Rosmalen De politie heeft woensdagmiddag een 23-jarige man uit Heeswijk Dinther aangehouden voor diefstal van een rolsteiger. De steiger werd op maandagavond 6 februari 2006 van een bouwterrein aan Het Brikzeil in Rosmalen ontvreemd. Dankzij medewerking van oplettende getuigen heeft de politie de verdachte gisteren kunnen aanhouden.

Diefstal GSM

s-Hertogenbosch Woensdagmiddag heeft een 16-jarige Bosschenaar aangifte gedaan van diefstal van zijn GSM. De man liep dinsdagavond op de Kooikerweg te bellen. Plotseling werd de GSM uit zijn hand gegrist door twee jongens op een scooter. De politie onderzoekt de zaak.

Meisje (14) aangehouden voor winkeldiefstal

s-Hertogenbosch Woensdagmiddag is een 14-jarige Bossche bij een drogisterij betrapt op diefstal van een paar oorbellen. Het meisje is aangehouden en na verhoor heengezonden. Haar ouders worden in kennis gesteld.

Controle op rijden in strijd met geslotenverklaring

Boxtel Woensdagmiddag heeft de politie tijdens een voetsurveillance in het centrum van Boxtel acht mensen bekeurd voor het rijden in strijd met een geslotenverklaring. Eén persoon kreeg een bekeuring voor het niet dragen van de gordel.

Paarden midden in de nacht aan de wandel

s-Hertogenbosch De politie trof in de nacht van woensdag op donderdag op Treurenburg in s-Hertogenbosch twee loslopende paarden op de rijbaan aan. De edele viervoeters waren uit een weiland gebroken. Agenten hebben de paarden weer vastgezet.

Winkeldief aangehouden

Veghel De politie heeft woensdagmiddag een 23-jarige Osse aangehouden voor het plegen van een winkeldiefstal in een drogisterij aan de Molenwieken. Daar wilde de Osse zonder betalen een flesje silicium van 17,00 meenemen, maar werd betrapt door het winkelpersoneel, waarna zij werd aangehouden. Tegen de vrouw is proces-verbaal opgemaakt.

Gevaar op de weg aangehouden

Geffen De politie heeft woensdagavond een 56-jarige automobilist uit Berghem aangehouden. De man had onverantwoord auto gereden en was een gevaar op de weg. Korte tijd later kwam hij met zijn auto op de Heesterseweg tegen een boom tot stilstand. De politie heeft hem ter plaatse aangehouden en zijn rijbewijs ingevorderd.

Man beledigt agenten na verkeersovertreding

Mill - De politie heeft woensdagavond een 20-jarige man uit Mariahout aangehouden voor belediging. Ook zijn rijbewijs werd ingevorderd.

De man had een verkeersovertreding begaan. Toen de politie de man op de Meulenveldt in Mill hierover aansprak, schold hij de agenten uit, waarna hij is aangehouden voor belediging. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt en zijn rijbewijs is ingevorderd.

Man aangehouden voor baldadigheid/vernieling

Veghel Donderdagmorgen heeft de politie een 34-jarige man uit Veghel aangehouden voor baldadigheid/vernieling. De man had in het gemeentehuis een emmer water leeggegooid over de vloer van de afdeling publieksplein. De man schijnt al enige tijd onenigheid met de gemeente te hebben. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Man aangehouden huiselijk geweld

Veghel De politie heeft donderdagmorgen een 44-jarige man uit Veghel in zijn woning aangehouden voor huiselijk geweld. De man had zijn 40-jarige vrouw mishandeld. De man is ingesloten voor verhoor.

Twee man aangehouden voor openlijke geweldpleging

Oss De politie heeft woensdagavond twee jongemannen uit Oss en Schaijk van 21 en 20 jaar aangehouden voor een openlijke geweldpleging tegen meerdere personen. De slachtoffers, een 17-jarige jongeman uit Berghem en een 16-jarige jongeman en 20-jarige vrouw uit Oss werden geslagen, geschopt en geduwd door beide verdachten. Dit gebeurde bij ROC de Leijgraaf op het Euterpeplein in Oss. Een docent kwam tussenbeide en nam de verdachten mee naar binnen, waarna de politie ze ter plaatse heeft aangehouden. Tegen beide verdachten is proces-verbaal opgemaakt. De 21-jarige verdachte is in verzekering gesteld.

Ossenaar aangehouden voor mishandeling van drie personen

Oss De politie heeft woensdagmorgen een 24-jarige Ossenaar in zijn woning aangehouden voor openlijke geweldpleging en/of mishandeling van drie personen. De slachtoffers, een 29-jarige man en 24-jarige vrouw uit Heesch en een 29-jarige Nijmegenaar werden door hem op 25 maart op de Docfalaan mishandeld. Het vrouwelijke slachtoffer liep een bijtverwonding op in haar gezicht en is hiervoor behandeld in het ziekenhuis. Alledrie de slachtoffers deden aangifte van mishandeling. Vervolgens stelde de politie een onderzoek in, waarna de verdachte gisteren kon worden aangehouden. Hij is in verzekering gesteld.

Dronken automobilist aangehouden

Mill De politie heeft woensdagavond een 72-jarige man in zijn woning in Mill aangehouden. Getuigen hadden de man dronken in zijn auto zien stappen op de Marijkestraat in Mill en belden de politie. Die troffen de man even later thuis, waar hij is aangehouden. Op het politiebureau bleek dat de man bijna vier keer de toegestane hoeveelheid alcohol genuttigd had. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt en zijn rijbewijs is ingevorderd.

Winkeldiefstal

Cuijk De politie heeft donderdagmorgen op de Smidstraat een 74-jarige vrouw in haar woonplaats aangehouden voor winkeldiefstal. De vrouw had getracht een tas met boodschappen van 41,23 weg te nemen, maar werd betrapt door het winkelpersoneel. Volgens de vrouw had ze een black-out waardoor ze vergat om de boodschappen af te rekenen. De politie heeft proces-verbaal opgemaakt tegen de vrouw.