Politie Zeeland


---

W-1339-2006 Aangehouden wegens vechten
Gisteravond rond 21.37 uur werden, op de Markt in Middelburg, twee jongemannen (van 15 jaar en afkomstig uit Middelburg) aangetroffen die in een vechtpartij verwikkeld waren.
Door surveillerende agenten werden de twee kemphanen uit elkaar gehaald en meegenomen naar het bureau. Een van de twee deed aangifte. (Hij liep een bloedneus op door de vechtpartij) De ander werd hierop aangehouden. Toen hij werd gehoord op het politiebureau wilde ook hij aangifte doen. Beiden verklaarden dat de ander begonnen was met vechten. Allebei de betrokkenen hadden getuigen bij zich die verklaringen hebben afgelegd over het voorval. Van het gbeeuren zal proces-verbaal worden opgemaakt.

Z-1340-2006 Onder invloed op de fiets
Een 35-jarige man uit Terneuzen is vannacht voor een blaastest meegenomen naar het politiebureau.
Tijdens hun surveillance op de Axelsestraat in Terneuzen moesten agenten (en ook het overige verkeer) uitwijken voor de man die, slingerend, op de fiets over bovengenoemde straat reed. Hij voerde geen verlichting en was bijna niet zichtbaar voor de agenten. Van hem werd rond 22.11 uur een blaastest afgenomen waaruit bleek dat hij bijna vier keer zoveel had gedronken dan is toegestaan. De man kreeg een rijverbod van 10 uur en een bekeuring.

O-1341-2006 Aanrijding materieel
Op de Akkerdistelstraat in Goes heeft gisteravond rond 21.59 uur een eenzijdig ongeval plaatsgevonden.
Een 32-jarige automobilist uit Goes verklaarde plotseling in een slip geraakt te zijn en reed hierdoor tegen een lantaarnpaal aan. De man vermoedde dat zijn auto te gladde banden had. Dit bleek, na onderzoek, niet zo te zijn. Ook op het wegdek kon de Zeeuwse politie geen bijzonderheden ontdekken waardoor het ongeluk ontstaan zou kunnen zijn. Van de man is een blaastest afgenomen, maar hij bleek niet gedronken te hebben. De auto is weggesleept.

Z-1342-2006 Onder invloed
In Clinge, op de Woestijnestraat, is vannacht rond 02.06 uur een 41-jarige Belg uit Yvoir, staande gehouden.
De man bleek een behoorlijke slok teveel op te hebben, want uit de blaastest die hij moest ondergaan, bleek dat hij ruim drie keer zoveel had gedronken dan toegestaan. Zijn rijbewijs is ingenomen en hij kreeg een dagvaarding mee naar huis.
De man viel op, omdat hij de gehele breedte van de weg nodig had om zijn auto onder controle te houden.
Ook in Zaamslag, op de Valweg, werd een dronken automobilist betrapt.
Rond 02.44 uur werd een auto aangetroffen op de Valweg. In de auto zat een man voorovergebogen over het stuur. Hij had zijn groot licht aan en de motor draaide. Ook stond het navigatiesysteem in de auto aan (op z'n hardst). Toen agenten poolshoogte kwamen nemen bij de auto, kwam de man bij z'n positieven en wilde er, met een flinke prop gas, vandoor scheuren. De man kon worden tegengehouden en van hem werd een blaastest afgenomen. Hieruit bleek dat de 39-jarige man uit de gemeente Terneuzen ruim drie keer zoveel had gedronken dan toegestaan. Hij kreeg een dagvaarding mee naar huis en hij kon zijn rijbewijs meteen inleveren.


---- --