Time : 11:13:56
Date : 31 March 2006
Sender Name: METEOSERVICES

THV MeteoServices - Soresma ondersteunt weersverwachting aan de kust !

HEVERLEE - De recent opgerichte tijdelijke handelsvennootschap (THV) MeteoServices-Soresma heeft, na een algemene offerte-aanvraag, het Oceanografisch Meteorologisch Station (OMS) contract binnengehaald voor het maken van de hydrometeoverwachtingen op de Noordzee, Belgische kustwateren en de Westerscheldemond. De THV start haar operationele activiteiten op 1 juni 2006, in opdracht van het Ministerie van de Vlaamse Gemeenschap Departement Leefmilieu en Infrastructuur Afdeling Kust. Het contract is toegekend voor een maximale periode van 3 jaar en staat garant voor 7 voltijdse betrekkingen in Zeebrugge.

De THV MeteoServices-Soresma zal instaan voor het opstellen van de verwachtingen i.v.m. weerstoestand, de waterstanden en het golfklimaat voor de begeleiding van de scheepvaart langs de Vlaamse Kust en de Westerscheldemond, het begeleiden van werken op zee of langs de kust (zoals kustverdedigingswerken, havenbouw, baggerwerken en ruiming van scheepswrakken) en verlenen van hydrometeo ondersteuning aan de Stormvloedwaarschuwingsdienst en bij crisissituaties zoals scheepsrampen.

Sterke Meteorologische kennis.
MeteoServices, bij het grote publiek bekend via weerpraatjes op 4fm en Q-music, is een meteorologisch bedrijf uit Heverlee dat gespecialiseerd is in het maken van weersvoorspellingen voor professionele doeleinden in diverse sectoren. Het beschikt over een team van expert-meteorologen die voor het maken van voorspellingen gebruik kunnen maken van de meest geavanceerde verwachtingsmodellen en -technieken. Door haar uitgebreide technische know-how, verwachtingskwaliteit en flexibiliteit is MeteoServices de afgelopen 10 jaar uitgegroeid tot referentiepartner in tal van domeinen zoals de media, de gladheidsbestrijding en de energiesector. Daar komt dus nu de mariene meteorologie bij.

Een begrip in verwerking hydrometeogegevens.
Soresma is een onafhankelijk adviesbureau dat al meer dan dertig jaar een begrip is in België als leverancier van kwalitatief hoogwaardige diensten op het brede terrein van bodem, water, infrastructuur, stedelijke ontwikkeling, natuur en landschap, milieu, en geo-ict. Het beschikt over een team van 125 gespecialiseerde medewerkers. In de loop van de jaren heeft Soresma een sterke reputatie opgebouwd bij de Vlaamse Gemeenschap met betrekking tot de realisatie en het onderhoud van het Hydrometeosystemen Westerscheldemond, integraal kustzone- en waterbeheer, waterinfrastructuur en monitoring.

Meer info ?

Johan Jaques
Tel: 016/29.83.71
Fax: 016/29.83.11
johan.jaques@meteoservices.be

Philippe Hyde
Tel: 09/261.63.51
Fax: 09/261.63.01
philippe.hyde@soresma.be

URL: http://www.meteoservices.be http://www.soresma.be
Picture: (None)
Attachments: (None)

Translations: (None)

Link to Press Release - NL