Ingezonden persbericht


VOOR ONMIDDELLIJKE PUBLICATIE

GE Plastics schenkt USD 25.000,- aan Technische Universiteit Eindhoven voor polymerenonderzoek.

BERGEN OP ZOOM, NEDERLAND - 31 maart 2006 - GE Plastics heeft 29 maart een cheque ter waarde van USD 25.000,- uitgereikt aan prof. dr. Piet Lemstra, hoogleraar Scheikunde & Kunststof Technologie (SKT) aan de faculteit Scheikundige Technologie van de TU Eindhoven. De schenking vond plaats namens dr. Theo Hoeks, principal scientist bij GE Plastics in Bergen op Zoom en winnaar van de prestigieuze GE Edison Award in 2005.

Scheikunde & Kunststof Technologie zal de schenking gaan gebruiken om in nieuwe apparatuur te investeren en de bestaande apparatuur te verbeteren om zo verder onderzoek naar materiaaleigenschappen mogelijk te maken.

Ieder jaar reikt GE aan een aantal technologen binnen het bedrijf de prestigieuze Edison Award uit, vernoemd naar een van de oprichters van het bedrijf en een van de meest productieve vernieuwers uit de geschiedenis. De onderscheiding wordt uitgereikt aan personen die recentelijk technische bijdragen hebben geleverd die van grote invloed zijn op de huidige - en toekomstige ontwikkeling van hun specifieke bedrijf. De winnaars ontvangen elk een beurs van USD 25.000, waarmee ze op een universiteit naar keuze onderzoek kunnen financieren.

GE-medewerker Theo Hoeks, die sinds afgelopen oktober bezoekend wetenschapper aan de TU/e is, kreeg de onderscheiding voor zijn uitvinding van antistatisch Lexan* dat als basis dient voor Illuminex* diffuse folies, één van GE's nieuwste materiaalontwikkelingen en voor een aantal andere waardevolle toepassingen. De antistatische Lexan trekt minimaal stof aan en behoudt daarbij de overige door de klant gewaardeerde eigenschappen van Lexan, zoals transparantie en uitstekende hittebestendigheid. Ook ontwikkelde Theo twee nieuwe types Lexan voor gebruik in autoverlichting die een betere balans tussen de vloei-eigenschappen en hittebestendigheid bieden en snellere cyclustijden en grotere productiviteit mogelijk maken. Daarnaast was Theo medeontwikkelaar van het Lexan SLX-materiaal, een uniek gepatenteerd GE-product dat het mogelijk maakt om het dure UV-coatingproces te elimineren. Het nieuwe Lexan SLX combineert hoge lichtdoorlaatbaarheid, hoge temperaturen, slagvastheid en kleurbaarheid. Theo heeft meer dan 25 octrooien op zijn naam en werkt ruim 15 jaar op de Technology-afdeling van GE Plastics.

"Het is heel bevredigend dat ik via mijn werk bij GE Plastics iets terug kan geven aan onderzoek in het algemeen en het onderwijs. Ik hoop dat we met deze schenking de studenten van vandaag de dag de mogelijkheid kunnen bieden door middel van interessante, nieuwe onderzoeksprojecten de geleerde theorie in de praktijk te brengen", aldus Theo Hoeks.

Bij de viering waren verschillende vertegenwoordigers van GE Plastics aanwezig, waaronder dr. ir. Willem Sederel, Global Technology Leader Lexan, dr. ir. Jos van Gisbergen, Technology Manager, en dr. Theo Hoeks. Namens de universiteit werd de viering bijgewoond door ir. Harry Roumen, algemeen secretaris van de TU/e, dr. Han Goossens, senior onderzoeker van de afdeling Polymeertechnologie, en het hoofd van de afdeling, prof. dr. Piet Lemstra.

Over GE Plastics
GE Plastics is een toonaangevende, wereldwijd opererende fabrikant en distributeur van kunststoffen die worden gebruikt in een aantal belangrijke industrieën, bijvoorbeeld voor de fabricage van auto's, computers, telecommunicatieapparatuur, huishoudelijke apparatuur, optische media, verpakkingen en bouw- en constructiematerialen. Het bedrijf houdt zich bezig met het vervaardigen en samenstellen van verschillende kunststoffen, waaronder polycarbonaat, ABS, SAN, ASA, PPE, PC/ABS, PBT en PEI, en de LNP* lijn van hoogwaardige speciale samenstellingen. Een van de bedrijven van GE Plastics, Specialty Film & Sheet, produceert hoogwaardige Lexan-plaat materialen en folies die worden gebruikt voor duizenden veeleisende toepassingen over de hele wereld. Daarnaast is de speciale Automotive-organisatie van GE Plastics een ervaren, wereldwijd opererende producent van kunststof oplossingen voor vijf belangrijke segmenten in de automobielindustrie: carrosseriepanelen en ruiten, toepassingen onder de motorkap; componenten; structuren en interieuren; en verlichting. Als Wereldwijd Partner van de Olympische Spelen is GE de exclusieve leverancier van een grote verscheidenheid aan innovatieve producten en services die van essentieel belang zijn voor het succes van de Spelen.

# # #

* Lexan, Illuminex en LNP zijn handelsmerken van General Electric Company.

Contactpersoon
Europa
Helen Vandebovenkamp
GE Plastics
Bergen op Zoom, Nederland
Tel: +31 164 29 2097
E-Mail: helen.vandebovenkamp.@ge.com

Contactpersoon bij bureaus
Europa
Folke Markus
Marketing Solutions
Bergen op Zoom, Nederland
Tel: +31 164 317 038
E-Mail: fmarkus@marketingsolutions.be

Dit persbericht en bijbehorende foto kunt u downloaden van www.PressReleaseFinder.com.
Of u kunt contact opnemen met Folke Markus
(fmarkus@marketingsolutions.be, +31 164 317 038)

( GE Plastics - GE plastics schenkt USD 25.000,- aan Technische Universiteit Eindhoven voor polymerenonderzoek.

FOTOS:
GE's schenking aan de Technische Universiteit voor polymerenonderzoek.

GE Plastics heeft 29 maart een cheque ter waarde van USD 25.000,- uitgereikt aan prof. dr. Piet Lemstra, hoogleraar Scheikunde & Kunststof Technologie (SKT) aan de faculteit Scheikundige Technologie van de TU Eindhoven. Van links naar rechts: prof. dr. Piet Lemstra, hoofd van de afdeling van de TU/e; dr. ir. Willem Sederel, Global Technology Leader Lexan GE Plastics; ir. Harry Roumen, algemeen secretaris van de TU/e en dr. Theo Hoeks, principal scientist bij GE Plastics.


---- --