Provincie Noord-Holland

Fikse korting op openbaar vervoer

3/24/2006

Van vrijdag 31 maart tot en met zondag 2 april is de Nieuwe Schermerweg in beide richtingen voor het verkeer afgesloten. Reizen met het openbaar vervoer is een goed alternatief, zeker wanneer u nog eens een fikse korting krijgt.

Het verkeer ondervindt overlast van de afsluiting van de Nieuwe Schermerweg. Als u in de periode van 31 maart tot en met 2 april naar Alkmaar reist kunt u beter met het openbaar vervoer reizen. De provincie Noord-Holland, de gemeente Alkmaar, NS en Connexxion maken het extra aantrekkelijk voor u.

Als u op een van deze drie dagen vanuit Heerhugowaard, Bergen of Heiloo met het openbaar vervoer naar Alkmaar reist:
* krijgt u bij de NS op een retourtje 40% korting op het voltarief op vertoon van de advertentie (knip uit de krant of print van internet). Als u met de buslijn 160 of 162 van Connexxion reist dan kunt u op deze dagen het enkeltje van 2 euro als retourtje gebruiken;

* mag u als betalende volwassene met deze kaartjes één kind tot 12 jaar gratis meenemen! U kunt uw NS-kaartje kopen bij de betaalautomaten op de stations Heerhugowaard of Heiloo. Geef bij de automaat op dat u een kaartje met korting koopt. En uw 2 eurokaartje koopt u bij de buschauffeur;

* krijgt u op vertoon van het vervoerbewijs bij het Stedelijk museum in Alkmaar (Canadaplein 1) gratis het boekje Stadswandelen tussen monumenten in Alkmaar (normale prijs 2,-) met een kinderpuzzel voor tijdens de wandeling.

Dit is een van de maatregelen om de regio Alkmaar goed bereikbaar te houden.