Christijan Albers opent nieuwe website

Intermobiel viert driejarig bestaan met nieuwe site en huisstijl

ARNHEM, 20060329 -- Op 31 maart, opent Formule-1 coureur en ambassadeur Christijan Albers de nieuwe website van Stichting Intermobiel, www.intermobiel.com. Ook het logo en de huisstijl zijn geprofessionaliseerd. Hiermee viert Intermobiel haar driejarig bestaan.


De virtuele opening van de site door Christijan Albers is geheel in stijl met de activiteiten van Stichting Intermobiel. Ook het nieuwe logo, symbool van meerdere mensen die met elkaar verbonden zijn, onderstreept de essentie van de stichting: minder mobiele jongeren in contact met elkaar brengen en zorgen voor kennisoverdracht.'De website ziet er erg gaaf uit. Ik hoop dat veel mensen de weg naar Stichting Intermobiel en hun website vinden. Het is belangrijk dat deze minder mobiele jongeren niet vergeten worden. Dat is ook de reden waarom ik volledig achter Stichting Intermobiel sta', aldus Christijan Albers.

De nieuwe website is toegankelijk gemaakt volgens de eisen van het World Wide Web Consortium (W3C). Zo kunnen jongeren met een handicap zonder drempels de website bezoeken en interactief meedoen aan deze vorm van digitale maatschappelijke participatie. Zo ontstaan meer sociale contacten en wordt de leefwereld vergroot.

Aan de website zijn nieuwe rubrieken toegevoegd. In 'vraagbaak' kunnen vragen worden gesteld aan deskundigen. Drs. P.Leusink, huisarts en seksuoloog, sponsort een gratis e-consult. 'We hopen zo het taboe rondom seks met een handicap te verminderen en het onderwerp bespreekbaar te maken', aldus voorzitter Veroni Steentjes.

In de rubriek 'toegankelijkheid' voegen jongeren zelf ervaringen toe over de toegankelijkheid van uitgaansgelegenheden voor mensen met een handicap. In het bijzonder voor mensen met grote vervoersmiddelen zoals een scootmobiel, lange ligrolstoel of bed is dit belangrijk, omdat er voor hen op dit gebied niets is. Uitgangspunt m.b.t. toegankelijkheid is altijd een handrolstoel, maar dit voldoet dus niet voor een groot deel van de doelgroep van Intermobiel.

De nieuwe website is mede mogelijk gemaakt door de Nederlandse Stichting voor het Gehandicapte Kind (NSGK), Oranje Fonds, Zorgbelang Gelderland, Monuta Charity Fund, Provincie Gelderland, PPC en TCC.

Over Stichting Intermobiel
www.intermobiel.com is een digitale ontmoetingsplaats voor jongeren die door een chronische ziekte of handicap aan huis of bed gekluisterd zijn. Deze jongeren raken makkelijk in een sociaal en maatschappelijk isolement. Stichting Intermobiel maakt het mogelijk om via internet in contact te komen met lotgenoten die weten wat het is om de hele dag naar dezelfde muren te kijken. Ook kan kennis uitgewisseld worden, zodat het wiel niet steeds opnieuw uitgevonden hoeft te worden. Daarnaast zet Intermobiel zich in voor een toegankelijke leefwereld waarin ook plaats is voor ligrolstoelen, brancards en bedden.