29
30
31

> Maart 2006

Fietsdag Valkenburg 30 april 2006 voor recreatieve wielerliefhebbers Valkenburg aan de Geul wordt niet voor niets wielerstad nummer 1 genoemd. Op de beroemde wielerbult `De Cauberg' is al menigmaal een flinke strijd geleverd en wordt in één adem genoemd met o.a. de Amstel Gold Race, de Tour de France, meerdere Nederlandse- en wereldkampioen-schappen en andere wedstrijden voor professionals. Fietstochten voor recreatieve wielerliefhebbers hebben tot op heden steeds ontbroken op de uitgebreide wieleragenda van Valkenburg aan de Geul. Maar daar komt nu verandering in.

Op 30 april as. is Valkenburg de nationale locatie voor het programma van de Landelijke Fietsmaand: Fietsdag Valkenburg 2006. Later in het jaar vindt vanaf dinsdag 5 tot en met vrijdag 8 september 2006 de eerste officiële Fiets 4-daagse van Valkenburg aan de Geul plaats.

30 April 2006 Fietsdag Valkenburg
Genieten van de mooiste plekjes in het glooiende heuvellandschap van Zuid-Limburg. Genieten van het Bourgondische leven en prachtige routes. Er zijn vier startplaatsen en drie routes, tochten over voornamelijk vlakke wegen van 20, 40 km voor de recreatieve deelnemer en een 60 km lange tocht door het glooiende heuvellandschap voor gevorderden. Heel bijzonder is dat delen van het parcours van de Amstel Gold race, de NK, EK en de WK evenals van de etappe van de Tour de France in de Fietsdag Valkenburg zijn opgenomen. En.......een stuk van het traject zal door de beroemde Gemeentegrotten van Valkenburg voeren.

Alle routes worden verreden via gedetailleerde routebeschrijvingen met een scala van activiteiten en bezienswaardigheden onderweg. Kijk voor meer informatie en de inschrijfmogelijkheden op de website: http://www.fietsdagvalkenburg.nl/ .Op alle routes gelden de normale wettelijke verkeersregels

Activiteiten en amusement
Veel bezienswaardigheden onderweg, zoals o.a. kerken, kastelen, musea, glas- en kaarsenmakerijen en parken, zijn veelal gratis te bezoeken. Bent u op zoek naar leuke activiteiten, bent u benieuwd wat er in Zuid-Limburg allemaal te beleven is? Kom dan fietsen in en om Valkenburg aan de Geul.

Onderweg worden de deelnemers feestelijk onthaald met muziek, dans en entertainment.
Langs de route zijn de sponsoren aanwezig met veel op fietsen gerichte informatie en activiteiten.

Daarnaast ontvangen de deelnemers een voordeelcouponboekje met aantrekkelijke kortingen om van te genieten tijdens hun verblijf in Valkenburg. Veel bedrijven participeren met aantrekkelijke kortingen voor deelnemers van de Fietsdag zoals o.a. korting op logies, maaltijden bij deelnemende horecabedrijven, campings en dagattracties, gratis entree Holland Casino etc etc..