Ingezonden persbericht


15e EICAR beveiligingsconferentie - 30 April tot 3 Mei Hamburg

Kan IT-security het groeiende gevaar van online criminaliteit aan?

Hamburg, 18 april 2006 - Van 30 april tot 3 mei organiseert het European Institute for Computer Anti-Virus Research (EICAR) in Hamburg voor de 15e keer een internationale IT-beveiligingsconferentie. Tijdens de conferentie zullen internationale IT security experts spreken over de enorme omvang van de online criminaliteit en de bedreiging ervan voor de samenleving. Gerenommeerde partijen als Symantec, MetroAG, F-secure, ComputerAssociates en Phoenix Technology nemen aan de EICAR-conferentie deel.

Internationale beveiligingsexperts gebruiken deze EICAR-conferentie om aandacht te vragen voor het groeiende gevaar van destructieve computer- en netwerkaanvallen die kostbare structurele defensiemaatregelen nodig maken. Het aantal netwerkaanvallen, met name industriële spionage en identiteitsdiefstal groeit explosief, ondanks het feit dat er wel degelijk afdoende maatregelen tegen deze online criminaliteit aanwezig zijn.

De EICAR-conferentie heeft in de afgelopen jaren een reputatie opgebouwd als een kwaliteitsevenement van de internationale IT-security sector die experts uit de wetenschap, techniek en research & development vanuit de gehele wereld trekt.

Bedrijven zoals Metro AG, Symantec, TrendMicro, F-Secure, Computer Associates, Clearswift, Gdata, Phoenix Technology en Aventail zijn partners van de conferentie. De EICAR-conferentie wordt ondersteund door de National Initiative for Information Security (NIFIS) en de Liberty Alliance. Meer informatie over de EICAR-conferentie op www.eicar.org

Over EICAR - De European Institute for Computer Anti-Virus Research (EICAR) is opgericht in 1991 als onafhankelijk platform voor IT-Security experts op het terrein van de wetenschap, research & development, implementatie en management. Het instituut streeft naar wereldwijde informatie-overdracht en het bouwen van synergie om computer-, netwerk- en telecommunicatie-beveiliging te versterken. EICAR ondersteunt verscheidene initiatieven voor technische oplossingen en preventieve maatregelen tegen het schrijven en verspreiden van kwaadaardige codes zoals computer virussen, wormen en Trojaanse paarden, en tegen computercriminaliteit, fraude en het misbruik van computers of netwerken. EICAR bundelt de kennis van leidende wetenschappers en erkende onderzoekers, officiële instituten en wereldspelers.



Ingezonden persbericht