Ingezonden persbericht


30 april Kunstkoopzondag met Annemiek Pijpker uit Venray in de schijnwerpers:

Op zondag 30 april 2006 van 10.30 uur tot en met 17.30 uur, is het weer Kunstkoopzondag in de Woonkamergalerie van Kunsthandel Gennep. Deze keer staat de kunstenares Annemiek Pijpker uit Venray in de schijnwerpers. Hieronder vindt u een stukje biografie. Voor meer informatie over Annemiek verwijzen wij u naar onze website of neem even persoonlijk contact met ons op.

"Alles vindt zijn oorsprong in klein geleerd groot gedaan.miek groeide op in een omgeving waarin creativiteit en onvoorwaardelijkheid centraal stonden. En precies dat zie je terug.in alles wat ze doet, zegt en maakt. Een onvoorwaardelijke liefde voor mensen, kunst en een tomeloze passie voor het leven zelf. Tijdens haar studie aan de kunstacademie maar zeker gedurende haar werkzame leven ontwikkelde ze een onmiskenbare eigen stijl. Die spreekt vanuit de kunstenaar en haar bezieling.

Na enige omzwervingen van realisme naar extremen, van surrealisme terug naar detaillistisch werken waarin de strakke kaders al snel haar vertaalslag van beleving naar beeld beperkten. Via allerlei gedachtespinsels en etsen werd de routing al snel helder; geïnspireerd door grote meesters zoals Matisse en de Cobrabeweging week ze af van alle geijkte paden en ontwikkelde een eigen stijl....the world according to "miek.

Haar werken zijn gebaseerd en geïnspireerd door het leven zelf en alledaagse ervaringen daarom heen. Ze onderscheiden zich sterk door vorm en kleur en dagen uit te beleven. Precies dat is ook hetgeen ze beoogt...prikkelen, uitdagen tot voelen en durven te zien. Haar extreme lijnenspel in combinatie met de verborgen boodschap, de kleuren in scherp contrast met het heden doch bovenal de onmiskenbare emotie in haar werk."

Dus kom allen naar onze Kunstkoopzondag om dit unieke werk van deze kunstenares te bewonderen en tegelijkertijd kunt u ook de werken van onze andere kunstenaars bezichtigen en de expositie van Herman Brood. De koffie en thee staat klaar voor u in onze Woonkamergalerie gelegen aan de Burg. Gilissenweg 57 te Gennep u bent van harte welkom wij zijn zeven dagen per week geopend. Voor meer info kunt u even bellen met ons 0485- 51 95 89 b.g.g. 06-20 55 50 62. Of u stuurt mail naar info@kunsthandel-gennep.nl

---- --