April 2006

Zeven routes tijdens de Fietsdag in Valkenburg
Valkenburg staat op 30 april in het teken de Batavus Fietsmaand. Er zijn zeven routes die de deelnemers kunnen afleggen. Er zijn drie afstanden: 20, 40 en 60 km, die alle geschikt zijn voor recreatieve fietsers, volwassenen en kinderen
De twee routes van 40 kilometer doen beide de grotten aan. De 60-kilometerroute wordt gevormd door de drie 20 kilometer te combineren.

Vooraf inschrijven
Vooraf inschrijven is wenselijk. Dat kan tot donderdag 27 april via www.fietsdagvalkenburg.nl. Bij voorinschrijving betaalt men 5 euro per volwassene en 3 euro voor kinderen tot 12 jaar. Op de fietsdag zelf kunt u ook inschrijven, voor 6 euro per volwassene en 4 euro voor kinderen.

Startlocatie
Op 30 April kan er ingeschreven worden op de startlocatie:

Sport en recreatiecentrum Polfermolen
Plenkertstraat 50, 6301 GM Valkenburg aan de Geul Tel. 043-6016173, Fax 043-6018260

De inschrijving bedraagt dan EUR 6,- voor volwassenen en voor kinderen tot 12 jaar EUR 4,- Kinderen tot 6 jaar zijn gratis .Daarvoor krijgt men bij de startlocatie een deelnemersticket, een routekaart en voordeelcouponnen.

Hoogtepunt
Valkenburg is dit jaar in de ban van het fietsen. Hoogtepunt is de aankomst van een etappe in de Tour de France, op 4 juli. Daarnaast is er van 5 tot en met 8 september 2006 een fietsvierdaagse rond Valkenburg aan de Geul.

Promodorp
Voor fietsers en niet-fietsers is er tijdens de fietsdag de hele dag nabij de Polfermolen een groot promo sponsor dorp ingericht. Met vele activiteiten.

Men vindt er alles over de fietsmaand, een fietsparcours voor de nieuwst elektrische fiets, je kunt je eigen fiets laten checken, een virtuele fietstocht maken en de nieuwste snufjes op fietsgebied vinden en nog veel meer. En er is veel vermaak voor jong en oud.

Meer informatie: www.fietsdagvalkenburg.nl