SIRIUS Satellite Radio lanceert een nieuw Scandinavisch .....

Sirius satellite radio

SIRIUS Satellite Radio lanceert een nieuw Scandinavisch muziekprogramma

NEW YORK, April 27 /PRNewswire/ --


- 'Nordic Rox' start op 30 april met de beste muziek uit Zweden en andere landen.

Een nieuw radioprogramma, exclusief van SIRIUS Satellite Radio (Nasdaq: SIRI) zal zijn zoeklicht richten op de beste muziek uit Zweden en andere landen. (Logo: www.newscom.com/cgi-bin/prnh/19991118/NYTH125 )

Nordic Rox zal worden geproduceerd onder de creatieve leiding van Per Gessle, één van de meest succesvolle songwriters, producenten en muzikanten ter wereld. Als lid van de band Roxette en andere podiumbands heeft Gessle wereldwijd 45 miljoen albums verkocht en tientallen liedjes geschreven die "blockbusters" waren op de Europese en Amerikaanse radio, inclusief het "It Must Have Been Love", dat volgens BMI meer dan 4 miljoen keer te horen was op de Amerikaanse radio, en tevens één van de vier nummer 1 singles van Roxette in de V.S.

Het programma zal gepresenteerd en geprogrammeerd worden door de Radio Stockholm on-air persoonlijkheid Viktor Petrovski, een prominent figuur in de Zweedse muziekscène. Tevens zullen de leadzanger van The Hives, Howlin'Pelle Almqvist en de zeer gerespecteerde ABBA-biograaf Carl Magnus Palm (namens Benny Andersson en Björn Ulvaeus van ABBA) een bijdrage leveren aan het programma.

De eerste uitzending zal te horen zijn op SIRIUS kanaal 18, The Spectrum, aanstaande zondagavond 30 april van 20.00 uur tot 23.00 uur ET.

"De hedendaagse golf van kwaliteitsbands uit Zweden is met niets te vergelijken sinds de opkomst van de grote muziekbewegingen uit het Verenigd Koninkrijk", zei Scott Greenstein, directeur van amusement en sport bij SIRIUS. "De lancering van Nordic Rox, samen met onze recente uitbreiding bij BBC's Radio 1, verstevigt de positie van SIRIUS als leider in het ontdekken van nieuwe populaire muziek in de wereld".

Gessle: "Het is een eer om bij de groep te behoren die de Zweedse en Scandinavische muziek buiten onze grenzen mag presenteren. De muziekscène in Zweden is zeker wel creatief en het zal een genoegen zijn om het beste van haar te presenteren aan de luisteraars van SIRIUS Satellite Radio. Pump up the volume!"

Nordic Rox zal zijn aandacht richten de kwaliteit en de inhoud bij de Scandinavische artiesten en hun muziek, op een manier zoals die in de VS nooit belicht werd. De uitzending zal ook de eerste plaats worden in de V.S.
waar boeiende nieuwe muziek uit Zweden en de Scandinavische landen te horen zal zijn.

Historisch gezien is Zweden na de V.S. en Groot-Brittannië de derde grootste exporteur van muziek. Het is een creatieve wieg voor muzikanten, songwriters, producenten en technici dat, sinds de zeventiger jaren, aanzienlijk heeft bijgedragen aan de wereldwijde gemeenschap van de popmuziek. Het succes van de blockbuster musical Mamma Mia is een bewijs van de blijvende populariteit van de Zweedse hitmakers ABBA's music. Scandinavische muziekproducenten zoals Max Martin (Britney Spears, Bon Jovi, Kelly Clarkson), Anders Bagge (Madonna, Jennifer Lopez, Jessica Simpson) en Tore Johansson (The Cardigans, Franz Ferdinand), om er een paar te noemen, zijn zowel verantwoordelijk voor veel Amerikaanse hits, als voor het wereldwijde "Crazy Frog" fenomeen.

Nordic Rox zal dit succes uitbreiden door zowel gevestigde als komende Zweedse en Scandinavische artiesten te promoten; van ABBA, Roxette, Ace of Base, en Cardigans tot The Hives en andere hedendaagse artiesten zoals The Ark, Whyte Seeds, The Soundtrack of Our Lives, The Sounds, Turbonegro, Sahara Hotnights, The Hellacopters, Madrugada, H.I.M. en vele anderen.

Voor meer informatie, bezoek onze website: www.sirius.com .

Over SIRIUS

SIRIUS verzorgt de beste radio-uitzendingen op meer dan 125 kanalen. SIRIUS is de oorspronkelijke en de enige thuisbasis voor 100 commercievrije muziekkanalen in satellietradio die 67 muziekkanalen verspreid over heel Amerika aanbiedt. SIRIUS levert ook 61 kanalen met sport, nieuws, praatshows, amusement, verkeer, weer en achtergrond informatie. SIRIUS is de officiële satelliet radiopartner van de NFL, NBA en NHL en zendt live play-by-play games uit op NFL, NBA en NHL. Alle programmering van SIRIUS is beschikbaar voor een maandelijkse abonnementskosten van slechts 12,95 US-dollar.

SIRIUS producten voor de personenauto, de terreinwagen, het huis, de camper en de boot zijn verkrijgbaar in meer dan 25.000 winkels verspreid over verschillende locaties, o.a. Best Buy, Circuit City, Crutchfield, Costco, Target, Wal-Mart, Sam's Club, Radioshack en op shop.sirius.com .

SIRIUS radio's worden standaard geleverd bij wagens van Audi, BMW, Chrysler, Dodge, Ford, Infiniti, Jaguar, Jeep (R), Land Rover, Lexus, Lincoln-Mercury, Mazda, Mercedes-Benz, MINI, Nissan, Scion, Toyota, Porsche, Volkswagen en Volvo. Hertz biedt ook SIRIUS aan in zijn huurauto's op de grote locaties in het land.

Klik op www.sirius.com om live naar SIRIUS te luisteren of om een SIRIUS radio en abonnement aan te schaffen.

Iedere mededeling die uiting geeft aan, of gaat over zaken als verwachtingen, geloof, plannen, doelen, aannames, toekomstige gebeurtenissen of prestaties met betrekking tot SIRIUS Satellite Radio Inc. zijn niet gebaseerd op historische feiten en kunnen op de toekomst gericht zijn. Dienovereenkomstig gaan dergelijke mededelingen gepaard met inschattingen, aannames en onzekerheden die ertoe zouden kunnen leiden dat de concrete resultaten wezenlijk verschillen van de resultaten die in de op de toekomst gerichte mededelingen worden genoemd. Dienovereenkomstig worden deze mededelingen in hun geheel geplaatst met verwijzing naar de factoren die in ons jaarverslag op formulier 10-K voor het jaar 2005, gedeponeerd bij de Securities and Exchange Commission (de Amerikaanse beurstoezichthouder), staan vermeld. De belangrijkste factoren die direct betrekking hebben op onze operationele resultaten zijn: onze afhankelijkheid t.o.v. derden, met inbegrip van fabrikanten van SIRIUS radio's, winkeliers, autofabrikanten en partners in de programmering, onze concurrentiepositie en iedere gebeurtenis die invloed heeft op het functioneren van onze satellieten.

P-SIRI

Media Contact:
Elise Brown
SIRIUS

+1-212-584-5290
ebrown@siriusradio.com

European Press:
Jim Collins
SIRIUS

+1-212-901-6422
jcollins@siriusradio.com

Web site: www.sirius.com