Ingezonden persbericht


CNN MAAKT DRIE PROGRAMMA'S MET VOORMALIG PRESIDENT CLINTON OVER MONDIALE PROBLEMEN O.A. AIDS EN ARMOEDE

Eerste 'CNN Global Summit with President Clinton' eind april

CNN zal samen met het Clinton Global Initiative 3 speciale programma's maken die worden uitgezonden op CNN International in april, augustus en september dit jaar. Voormalig president Bill Clinton zal in deze programma's van een uur een prominente gast zijn.

The End of AIDS: A CNN Global Summit with President Clinton is de eerste van de drie programma's en wordt uitgezonden op zondag 30 april om 14.00 uur, 18.00 uur en 23.00 uur. Het programma biedt een uniek perspectief op de AIDS crisis. Stel je een uur lang voor dat AIDS is uitgeroeid. Hoe is dat gebeurd? Welke rol hebben overheid, de farmaceutische industrie en non-gouvernementele organisaties gespeeld in het oplossen van dit AIDS probleem? CNN's medische correspondent Dr. Sanjay Gupta leidt de discussie met Bill Clinton en een aantal toonaangevende AIDS experts en activisten.

Om het programma in perspectief te plaatsen reist CNN's Afrika correspondent Jeff Koinange naar Botswana, waar 40 procent van de bevolking geïnfecteerd is met HIV/AIDS, en doet verslag van de manier waarop de regering het testen op HIV tracht te reguleren. In het programma zal ook aandacht geven aan de meest veelbelovende behandelingsvormen en de meest effectieve overheidsmaatregelen. Doel is om uit te vinden hoe de AIDS epidemie onder controle kan worden gebracht en op termijn worden beëindigd.

In augustus heeft CNN's Global Summit als onderwerp de bestrijding van armoede, niet alleen in derde wereld landen, maar ook in de VS zelf.

Christiane Amanpour zal de derde en laatste Global Summit leiden in September op de avond van de jaarlijkse Clinton Global Initiative bijeenkomst in New York. De deelnemers aan dit forum zullen o.a. spreken over klimaatveranderingen, religieuze conflicten, gezondheidszorg en effectief bestuur.

CGI
De 'Clinton Global Initiative' is een niet partijgebonden beweging die wereldleiders bijeenbrengt om innovatieve oplossingen te bedenken en te implementeren voor de meest acute wereldproblemen. Het CGI komt jaarlijks in september bijeen met wereldleiders waaronder staatshoofden, non-profitorganisaties en topmensen uit het bedrijfsleven om de wereldproblematiek te bespreken. Het idee van de initiator van deze beweging, voormalig president Clinton, is het samenbrengen van ideeën uit de publieke en private sector en plannen te bedenken en uit te voeren die kunnen leiden tot het verlichten van de wereldproblematiek. Tijdens de jaarlijkse bijeenkomst in 2005 is meer dan $2,5 miljard beschikbaar gesteld voor concrete oplossingen van wereldproblemen. De GCI bijeenkomst in 2006 valt samen met de opening van de General Assembly van de Verenigde Naties en vindt plaats van 20 -22 september.

CNN International

CNN International is de leidende nieuwszender in 24-uurs mondiale nieuws- en informatievoorziening. CNN's televisienetwerk en daaraan gerelateerde diensten zijn beschikbaar voor meer dan 2 miljard mensen, in 200 landen, in zeven verschillende talen. CNN International is beschikbaar in meer dan 186 miljoen huishoudens en hotelkamers.


---

Noot voor de redactie (

Ingezonden persbericht