Ingezonden persbericht


Leiden, 25 april 2006

Meivakantie in Volkenkunde
Zondag 30 april 2006 t/m zondag 7 mei 2006

In de meivakantie is er van alles te beleven in het Rijksmuseum voor Volkenkunde. Een speciaal vakantieprogramma zorgt ervoor dat kinderen zich geen dag hoeven te vervelen. Zo hebben de kinderen een ruime keuze uit kinderrondreizen, verhalen, inloopworkshops, films, speurtochten en nog veel meer leuke activiteiten.

De meivakantie is een uitstekend moment om de tijdelijke tentoonstelling 'Australië, het land en de mensen' te bezoeken. Kinderen kunnen op ontdekkingreis door de tijdelijke tentoonstelling met het gratis speurspel 'Ontdek het lege land'. Vanaf zondag 30 april (behalve op vrijdag 5 mei) wordt er elke dag om 12.00 uur een verhaal verteld. Op deze dagen kunnen kinderen (om 13.00 uur en om 14.30 uur) ook mee met een kinderrondreis door Afrika, Indonesië of naar de Indianen van Noord-Amerika. Tijdens de kinderrondreizen komen de kinderen in aanraking met voorwerpen die ze mogen aanraken, voelen en vasthouden. Een aantal kinderen worden tijdens de rondreis Indonesië aangekleed met Indonesische kleding. Op woensdag 3 mei, donderdag 4 mei en op zaterdag 6 mei kunnen kinderen binnenlopen en meedoen aan een inloopworkshop Mexicaanse dans. Bovendien draait er op alle dagen een speciaal geselecteerd filmprogramma.

Hiernaast kunnen kinderen vanaf 7 jaar ervoor kiezen om hun eigen wereldreis samen te stellen en de wereld te ontdekken in 80-vragen. Voor de allerkleinste is er de Wilde Bus, rijden de drie kleuterkarren door het museum en zijn er speciale kleuterspeurtochten beschikbaar.

Alle activiteiten zijn gratis, bezoekers betalen alleen de museumentree en eventueel de toeslag voor de Australië tentoonstelling. Voor de kinderrondreizen kunnen kinderen zich van te voren of op de dag zelf inschrijven bij het informatiecentrum van het museum. Op maandag 1 mei is het museum extra geopend in verband met de meivakantie.

Meivakantieprogramma
30 april 2006 t/m 7 mei 2006
Rijksmuseum voor Volkenkunde
Steenstraat 1 Leiden T 071 5168 800 info@rmv.nl www.rmv.nl Openingstijden: dinsdag t/m zondag 10-17 uur. Het museum is extra geopend op maandag 1 mei 2006. Entreeprijzen: E 7,50 / E 4,00 / MK geldig. Voor de Australië tentoonstelling geldt een toeslag van E 1,00 . Op woensdag is de vaste tentoonstelling van het museum gratis te bezoeken.Ingezonden persbericht