PERSBERICHT - 2006-01-24

Live concert op de piste met Pink

Spetterende afsluiting skiseizoen in Ischgl

Op 30 april 2006 sluit de populaire Amerikaanse zangeres Pink het winterseizoen van Ischgl (Tirol) af met een openluchtconcert op de skipiste van de Idalp. De trendy bestemming verwacht zoals ieder jaar meer dan 14.000 muziek- en wintersportliefhebbers. Het Top of the Mountain Concert is één van de drie grote openlucht concerten die Ischgl in april laten bruisen. Dankzij de goede sneeuwzekerheid kan er doorgaans ook in het slotweekend nog tot in het dal geskied of geboard worden.

Ook Status Quo
April is Ischgls concertmaand. Naast Pink op 30 april, is een week eerder Status Quo in Ischgl voor een swingend optreden op Alp Trida (23 april). En in het Paasweekend van 16 april staat eveneens een concert gepland. Wie dan zullen optreden is nog niet bekend.

Ischgl staat al bekend als een trendy en zeer levendige bestemming, in april bruist het als nooit tevoren.

Pink, ook wel geschreven als P!nk, brak in 2000 door met de hit There you go. De R&B en rap verruilde zij al snel voor rockmuziek. Hierna kende de zangeres in 2001 haar grootste succes met haar tweede album M!ssundatzood. De hit Get the party started werd tijdens de MTW Awards in 2001 uitgeroepen tot beste nieuwkomer. Het nieuwste album Im not dead wordt begin 2006 verwacht.

Naam gemaakt
Ischgl heeft naam gemaakt als skioord waar al veel grote artiesten uit de muziekwereld hebben opgetreden. Grote internationale sterren als Alanis Morissette, Tina Turner, Sting, Rod Stewart, Jon Bon Jovi en the Sugababes gingen Pink voor.

Ischgl: top wintersportgebied
Ischgl geldt als één van de top wintersportgebieden van de Oostenrijkse Alpen. De hoge ligging van Ischgl biedt een grote sneeuwzekerheid, waardoor er doorgaans tot het einde van het seizoen geskied kan worden. Het gebied telt 230 km piste. Het uitgaansleven en de après-ski zijn levendig en erg divers. Zo vind je in Ischgl trendy discotheken, moderne espresso-bars en uitstekende restaurants.

Informatie
Consumenten vinden informatie over Ischgl op de Nederlandstalige website www.ischgl.com

Noot voor de redactie,