April 2006

Fietstocht gaat dwars door het Efteling hotel

Bijzondere programma's tijdens Fietsmaand in Bijzonder Brabant

Op zondag 30 april vindt er een bijzondere en sprookjesachtige fietstocht plaats. Deze fietstocht loopt namelijk dóór het Efteling Hotel heen. De fietsroute maakt deel uit van de Bijzonder Brabantse Fietsmaand die van 22 april t/m 21 mei 2006 plaatsvindt en georganiseerd wordt door het Brabants Bureau voor Toerisme (BBT). Vijf themaweekenden
In totaal zijn er vijf themaweekenden en tijdens het thema ´Kinderen´ zet het Efteling Hotel -hét familiehotel van Nederland- zijn deuren open voor fietsend bezoek. Pardoes de Tovernar en de Gelaarsde Kat, de nieuwe gastheer van het hotel, zullen de fietsers verwelkomen.

Kinderroute
De bijzondere fietstocht start op zondag 30 april vanaf 10.00 uur bij het VVV in Kaatsheuvel. Speciaal voor de kinderen en hun ouders is er in de landelijke omgeving van Kaatsheuvel een kinderroute uitgezet van zo´n 10 km.

Dóór de lobby
Tussen 13.00 en 15.00 uur kunnen deelnemers dóór de lobby van het Efteling Hotel fietsen. Via de zalen en het zijterras verlaat men het hotel weer. Kinderen ontvangen bij hun ´hotelbezoek´ een leuk cadeautje en de fietsers maken met een prijsvraag kans op een overnachting in één van de 19 sprookjesachtige themasuites.

Andere attracties
Naast het bijzondere bezoek aan het Efteling Hotel, gaat de route ook langs andere toeristische attracties. Zo biedt een manege kinderen de mogelijkheid om pony te rijden, organiseert café De Roestelberg ´Indoor Biljartgolf´ en presenteert camping Duinlust van 11.30-12.30 uur animatieprogramma de Aartje Twinkelshow.

De kosten voor deelname aan de fietstocht bedragen EUR 2,50 en de route is vanaf 24 april bij het VVV in Kaatsheuvel te koop.

Bijzonder Brabantse Fietsmaand
Van 22 april t/m 21 mei 2006 vindt de Bijzonder Brabantse Fietsmaand plaats, die georganiseerd wordt door het BBT, in samenwerking met VVV-kantoren en toeristische bedrijven. Gedurende vijf weekenden worden in diverse regio's tal van bijzondere routes uitgestippeld en speciale activiteiten georganiseerd rondom de thema's Culinair, Kinderen, Cultuur, Natuur en Boerenland.

Het fietsroutenetwerk dat in Brabant is ontwikkeld, fungeert daarbij zoveel mogelijk als uitgangspunt. Op www.routebureaubrabant.nl is een overzicht van alle activiteiten te vinden .

De Bijzonder Brabantse Fietsmaand haakt aan bij de zaterdag 22 april begonnen Batavus Fietsmaand 2006 die dit jaar voor het eerst door het Nederlands Bureau voor Toerisme en Congressen (NBTC) wordt georganiseerd ter vervanging van de Landelijke Fietsdag.

Noot voor de redactie (